Büyükşehir karar verdi: Planlanmış ve başlamış ulaşım çözüm projelerine devam, ama ihale aşamasındaki 3 viyadük iptal

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önündeki süreç için belirlediği yol haritasını Acil Eylem Planı olarak açıkladığı toplantıda revizyon ve iptal projeleri de duyuruldu.
Bu kapsamda…
Su Kuşu olarak bilinen deniz uçağı seferleriyle şehir içi teleferik projelerinin daha önce iptal edildiği kamuoyuna yansıdı.
Şimdi de…
Ulaşım çözümleri bölümünde Soğanlı ve Tabakhaneler bölgesini Kükürtlü’ye bağlayacak Sıcaksu Viyadüğü ile Yıldırım’da Kurtuluş Caddesi’nden gelip Ankara Yolu üstünden Sarı Cami yanına inecek Şükraniye Viyadüğü ve Yunuseli Viyadüğü’nün iptal edildiği açıklandı.
İzmir ve Mudanya yönlerinden gelen araçların Yakın Çevre Yolu’na girmek için Acemler Köprülü Kavşağı’nda yol açtıkları sıkışıklığı ortadan kaldırmak için düşünülen viyadüğün de yerinin değiştiği izlenimi aldık.
Yunuseli’ni Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Hamitler üzerinden Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı ve Ata Bulvaerı’na bağlayacak yolun tamamlanma kararlılığını önemsedik.
Proje değil, ama duran bir konu daha var.
Aktaş, görevin verilmesi sonrası Cumhurbaşkanı’nın yaptığı uyarıyla kentsel dönüşümün durduğunu, ancak 0.50 emsalin devam edeceğini, Doğanbey’e de el atılacağını açıkladı.
Başlamış 2 projeyi ise gereksiz ve masraflı buluyor.
Bunlardan biri Timsah Arena olarak bilinen stadyum, diğeri Terminal tramvayı olarak bilinen T2 Hattı projesi.