AK Parti ilçe kongrelerini kolayladı ve İl kongresini yavaş yavaş gündeme almaya başladı

AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ BURSA İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Hafta sonuna girerken AK Parti 17 ilçeden 9’unda kongresini tamamlamış ve geriye 8 ilçe kalmıştı. Bir anlamda, başlamış olan kongre sürecinde yarıya gelinmişti.
Dün öğleden sonra İznik ve akşam Orhangazi kongresi yapıldı. Bugün de aynı şekilde öğleden sonra Yıldırım, akşam Kestel kongresi olacak.
Bugün yapılacak Yıldırım ve Kestel kongrelerine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katılacak.
Böylece…
Bu akşam itibarıyla kongresi tamamlanan ilçe sayısı 13’e çıkacak.
Ne var ki…
Teşkilat revizyonu nedeniyle AK Parti’de geçmiş kongre süreçlerinden farklı bir süreç yaşanıyor. O farklılık gereği de, temayül görüşmelerinden aday adayı mülakatlarına ve oradan da Ankara davetlerine kadar sık sık gündem oluyor.
Nitekim…
Gerek Bursa’da yapılan görüşmeler, gerek Ankara davetiyle ortaya çıkan tablolar bazen kafaları karıştırıyor ve Ankara’dan adayı onayı alan kimi ilçelerin kongrelerini de yaptıkları sanılıyor.
İşte…
Böyle bir süreçte son dönemece girilirken, il kongresi de konulmaya başlandı.
Hangi tarihi düşündüklerini sorduğumuzda AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman şu cevabı verdi:
“Genel Merkezimiz il kongrelerini şubat ya da mart ayında yapmayı planlıyor. Biz de bir tarih önerisinde bulunacağız elbette, ama il kongresi tarihi için daha farklı şartların bir araya gelmesi gerekiyor.”
O koşulları da şöyle açıkladı:
“Genel Merkez, tüm iller için genel bir planlama yapıyor. Ayrıca, kongreye teşrif edecek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da programının uyması gerekiyor.”
Şunu ekledi:
“Bizim de, Genel Merkez’in planlamasıyla Cumhurbaşkanımız için uygun tarihleri bir araya getirmeye çalışıyoruz.”
Bu durumda…
23 Ağustos’ta AK Parti Bursa İl Başkanı olarak atanan ve yine kendisini gibi atanmış bir yönetimle çalışan Ayhan Salman’ın kongreye nasıl bir yönetim listesi sunacağı sorusu da kendiliğinden gündeme geliyor.
Ama…
Bu sorunun cevabı için biraz erken olduğu anlaşılıyor.