Temayül sonrası AK Partili ilçe başkanı adayları Ankara’ya kamp kurdu, herkes Gençlik Kolları Genel Başkanı’na ulaşmaya çalışıyor

1028653542
1028653542
AK PARTİ GENEL MERKEZİ

Siyaseten hiç de kolay değil… AK Parti’de kendilerine devam etmeyecekleri tebliğ edilen11 ilçe başkanı kongrede aday olmayacaklarını açıkladılar.
Devam edecek 6 ilçenin kongre tarihleri belirlenirken, kongrede yeni başkan seçecek ilçelerde de teşkilatın görüşünü almak için temayül yapıldı.
Aslında…
AK Parti için temayül alışık olunan bir yöntem. Milletvekili ya da belediye başkanlığı adaylıklarında sonucuna uyulmasa bile daima temayül yoklaması yapıldı ve partililer her seferinde büyük coşkuyla oy kullandılar.
Ne var ki…
İlçe başkanlıkları için yapılan temayül daha öncekilerden biraz farklı oldu.
Çünkü…
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın bu sütunlardan “temayül adaylık sistemi değil” demesine karşın, aday olduğunu söyleyip edip adının yazılmasını isteyenlerin çokluğu dikkat çekti.
Adeta aday izdihamı yaşandı.
Örneğin…
Merkezdeki büyük ilçelerden Osmangazi’de aday sayısı 30’a ulaştı. Yıldırım 20 adayı buldu. Nilüfer bile 10’u aştı. Aynı durum dış ilçeler için de geçerli.
İşte…
Temayül sandığı başında yaşanan aday izdihamı şimdi Ankara’da AK Parti Genel Merkezi’ne taşınmış durumda.
Bursa’dan giden onlarca aday kulis için Genel Merkez’de kapı kapı çalışıyorlar. Kimi bir Genel Başkan Yardımcısı’na ulaşıp icazeti almaya, kimi etkili konumlara mesaj ulaştırmaya çabalıyor.
Fakat…
Bursa adaylarının ortak noktası ortaya çıktı. AK Parti Genel Merkezi’nde kulis yapanların neredeyse hepsi, partinin iki numarası olan Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı’nın yardımcısı pozisyonundaki Bursa eski Milletvekili Mehmet Tunçak’ın odasına mutlaka uğruyorlar.
O nedenle…
Ankara’daki dostların aktardığına göre, Tunçak’ın odası ilçe başkanı adaylarıyla dolup dolup boşalıyor.
Yanı sıra…
Bursa adaylarının özen gösterdiği bir kapı daha var: AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş.
Aslen İnegöl kökenli genç bir siyasetçi olan Ecertaş’ın yaşanan değişimde etkili olduğunu düşünenler, ona ulaşmanın yollarını da önemsiyorlar.