AK Parti İl Başkanı Salman’dan kongre mesajı: Hiçbir ilçede karar verilmedi, devam edeceği garanti ilçe başkanı yok

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ VE AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ VE AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ VE AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Gerçi… AK Parti Genel Merkezi henüz kongre takvimini kesin olarak açıklamadı, ama uzunca sayılabilecek bir süredir ilçelerde kamuoyuyla görüşülüp kongrelere yönelik nabız yokladığını biliyoruz.
Üstelik…
O süreç, Ayhan Salman’ın İl Başkanı atandığı istişare sürecine paralel yürüdü. Hem Ankara’dan gelen koordinatörler ve özel temsilciler, hem de Bursa’da İl Yönetim Kurulu üyeleri sessizce ilçelere gidip sivil toplum örgütleriyle görüştüler, vatandaşa kanaatlerini ve beklentilerini sordular.
İşte…
O süreç devam ederken, 5 Ekim günü bu sayfalarda Keles, Orhangazi, Yenişehir, Mudanya ve Gürsu ilçelerine kongre tarihi verildiğini duyurduk.
Ertelenmeseydi, 13-14-15 Ekim tarihlerinde bu 5 ilçe kongre yapacaktı. Biz de AK Parti Genel Merkezi kararını “5 ilçenin devam edeceği, diğerlerinin değişeceği” şeklinde yorumladık.
Ardından…
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın Olay Medya’yı ziyareti sırasında sorumuz üzerine “kasım-aralık aylarında ilçe kongrelerinin düşünüldüğü” cevabı verdiğini 19 Ekim günü yine bu sütunlarda duyurduk.
O süreç devam ederken, hatta sona yaklaşılırken Salman’a son durumu sorduk.
Söze…
“İlçelerdeki arkadaşlarımızla, vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleriyle istişarelerimiz sürüyor. En doğruyu bulmak için mümkün olduğunca herkesin düşüncesini alıyoruz” diye başladı ve şunu söyledi:
“İlçe başkanlarımızla yaptığımız toplantı sonrası 11 arkadaşımız yeniden görev almayacaklarını açıkladılar.”
Şunun altını çizdi:
“İstişare ve değerlendirmelerimiz devam ediyor. Hiçbir ilçede karar verilmedi. Yani yeri, ya da devam edeceği garanti ilçe başkanımız yok.”
Şunu da özellikle vurguladı:
“Bütün çabamız en uygun olan kişiyi bulmak için. Çünkü önümüzde hızla yaklaşan bir yerel seçim var ve bu kadrolarla önce yerel seçime gideceğiz.”
Şunu da ekledi:
“Kamuoyunda ve teşkilatlarda kim isteniyorsa ve o arkadaşımız da parti ilkelerine uyuyorsa onunla çalışacağız. Titizliğimiz bunun için.”
Görünen şu:
İl ve Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan değişim bu kez ilçelerde kongre yoluyla gerçekleşecek.