Karacabey Belediyesi devreye girdi ve otoyol yanlışından döndü… TEKNOSAB için Taşpınar’da kavşak yapılacak

KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN
KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN
KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN

Bu sütunların okurları biliyor… Karayolları 14. Bölge eski Müdürü Turgay Mesci’nin tespitini 8 Ekim 2017 günü “Erken uyarı: 4 OSB var, otoyolla bağlantıları yok” diyerek duyurduk.
Yazıda…
Yapımı süren otoyolun Bursa-İzmir bölümünde Bursa Çevre Yolu’ndan Karacabey’e kadar kavşak ve bağlantı yolu yer almadığı anımsatılıp; bölgede Tekstil OSB, Deri OSB, KOTİYAK ve TEKNOSAB gibi 4 kritik sanayi bölgesinin otoyol bağlantılarının olmaması sorgulanıyordu.
Hatta…
Proje tamamlanmadan revize edilmesi uyarısı yapılıyordu.
İşte…
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da otoyol projesini eline aldığında, ileride ciddi ulaşım sorunlarına yol açabilecek bu eksiği görünce harekete geçti.
Öncelikle de…
Otoyol projesini ve yapımını yöneten Bursa Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü’ne başvurdu.
Böylece…
Karacabey Belediyesi ile Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü arasında bir dizi görüşme ve toplantı başladı. Hatta, proje mühendisleri yol güzergahı ve TEKNOSAB’ın kurulacağı arazide incelemelerde bulundular.
İşte…
O görüşmelerde ele alınan konuları Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan şöyle açıkladı:
“Otoyol projesini incelerken şunu gördük. Sınırı otoyola dayanan ve akıllı fabrikaların üretecekleri ürünleri dünyanın dört bir yanına ihraç edecek TEKNOSAB’ın otoyolla bağlantısı yok.”
Ardından…
Aynı bölgedeki Deri OSB, Tekstil OSB ve KOTİYAK’ın da otoyolla bağlantılarının olmadığını vurgulayan Özkan gelişmeyi şöyle aktardı:
“Yaptığımız toplantılarda, TEKNOSAB bağlantısı üzerinde çok duruldu. Sonunda da proje revizyonuyla Bursa Teknoloji OSB Otoyol Kavşağı’nın yapılmasına karar verildi.”
Projeye eklenecek kavşağın yapılacağı yeri de açıkladı:
“Bursa’dan Karacabey yönüne gelişte otoyol üzerindeki V18 kodlu Taşpınar Viyadüğü’nün batısında bir kavşak yapılacak. Yeni sanayi bölgelerine bağlantı bu kavşaktan sağlanacak.”
Görülen o ki…
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın tam zamanında girişimi ve takibiyle 4 OSB’nin yer aldığı bölgeye otoyoldan bağlantı sağlayacak kavşak projeye eklenmiş ve eksik de giderilmiş.