Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan ziyareti sırasında Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e Novipazar için özel görev verdi

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC NOVİPAZAR MİTİNGİ HÜSEYİN ŞAHİN BAKANLAR
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN SIRBİSTAN CUMHURBAŞKANI VUCİC NOVİPAZAR MİTİNGİ HÜSEYİN ŞAHİN BAKANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta başında kalabalık bir grupla önce Ukrayna’ya gidip iki ülke heyetlerinin görüşmelerine başkanlık etti, oradan da Sırbistan’a geçti.
Sırbistan’da karşılanışından uğurlanışına kadar çok büyük ilgi gördü. Hele Müslüman Boşnakların yaşadığı Novi Pazar ziyareti dikkat çekiciydi.
Dahası…
Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dönüp “Sizin yaptığınız reformları yapmak istiyoruz” dedi.
Heyette…
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de vardı.
Yanı sıra…
Ormanlık olan ve Müslüman Boşnakların yaşadığı Sancak’ın gelişmesi için atılacak adımı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat açıkladı.
Açıklarken de…
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in yanında Bursa Milletvekili Şahin’e özel bir görev verdi:
“Sancak bölgesiyle kereste ve mobilya işleri yapılabilir. Bu ilişkileri de Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Bey koordine edecek.”
Konu…
Basın toplantısında dile getirilmekle kalmadı, Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda dönüşte uçaktan inerken Şahin’e dönüp “Çalışmanı yap ve bana getir, senden sonuç bekliyorum” dedi.
O görevi…
Türkiye’ye dönüşü sonrası Şahin’e sorduk. Şunu söyledi:
“Keresteci ve mobilyacı işadamlarımızdan heyet oluşturup en kısa sürede Novi Pazar ve Sancak’a gideceğiz. Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Bisevac’la pazar araştırması ve iş geliştirme görüşmeleri yapacağız.”
Şunu vurguladı:
“Ağaç ürünleri ve mobilya sektörü olarak geniş bir alandan ürün karşılıyoruz. Şimdi ikili anlaşma gereği Sırbistan’daki Novi Pazar ve Sancak’tan alabilir miyiz diye bakacağız.”
Şunu da ekledi:
“Bakanlar ve belediye başkanlarıyla toplantıda Türkiye’den yatırım ve ticaret için gelen işadamlarına her türlü kolaylığın gösterilmesi istendi.”