CHP eski milletvekili Kemal Demirel hıçkırığı için hastaneye gitti, bir böbreğini kaybetti ama erken teşhis sayesinde kurtuldu!

KEMAL DEMİREL VE EŞİ NİMET DEMİREL
KEMAL DEMİREL VE EŞİ NİMET DEMİREL
KEMAL DEMİREL VE EŞİ NİMET DEMİREL

Kemal Demirel’in 1980 öncesi CHP İl Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan başlayan siyasi yaşamına çok yakından tanıklık ettik. İlçe başkanlığı ve il başkanlığı yaptıktan sonra 2 dönem CHP Bursa Milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı.
İlk döneminde…
2006 yılında geniz etinde yaşadığı sorun nedeniyle kanserle tanıştı ve çetin bir mücadelenin ardından kanseri yenip yaşama döndü. 2012’deyse safra kesesi alındı.
Buna karşın…
Siyasi çalışmalardan geri kalmadı, CHP’nin referandum ve seçim çalışmalarına aktif şekilde katıldı. Bir de şiir kitabı yazdı. Son olarak da Çanakkale’deki Adalet Kurultayı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle kapanan köy okulları sergisi açıp panelde konuşmacı oldu.
Hafta başında…
Telefonda sohbet ederken Çin gezimizi konuştuk, buluşmak üzere sözleştik. Ne var ki salı günü geçmeyen hıçkırığı için gittiği Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki tetkiklerinde böbreğinde kütle tespit edildi.
Acilen ameliyata alınan Demirel, böbreğinin birini feda ederek kütleden kurtuldu. Ameliyatı sonrası konuştuğumuz eşi Nimet Demirel sağlığının yerinde olduğunu söyledi.
Biz de…
Bursa siyasetinin temel taşlarından Kemal Demirel’e geçmiş olsun dileğimizi bir kez daha iletiyoruz.