Değişimde ikinci dalga geliyor… AK Parti, İl’deki uygulamasını ilçelerde de tekrarlama niyetinde, kongre öncesi değişim kapıda!

BAŞKAN SALMANIN YOĞUN MESAİSİ SÜRÜYOR 5
BAŞKAN SALMANIN YOĞUN MESAİSİ SÜRÜYOR 5

Gerçi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Nisan referandumu sabahında teşkilatta değişim işaretini vermişti, ama geçmişte olduğu gibi kongre sürecinde değişimin gerçekleştirileceği beklentisi vardı.
Oysa…
Cemalettin Torun örneğiyle Bursa’da görüldüğü gibi, beklenen olmadı. Kongrelerle teşkilat yapısının yeni il başkanına göre oluşması için Torun bıraktı, yerine de Ayhan Salman atandı.
Şimdi…
Salman bir yandan bayram sonrası Ankara’ya götürmeyi planladığı yeni il yönetim kurulu listesi için çalışırken, diğer yandan kongre aşamasında olan ilçelerle ilgili hazırlık yapıyor.
Burada da…
Yeni il başkanının, birlikte çalışacağı kadroyu kongrelerde oluşturması beklentisi vardı.
Ne var ki…
AK Parti Genel Merkezi önceki akşam Kayseri’de 7 ilçeyi birden görevden aldı. Üstelik, görevden alınan arasında referandumda yüzde 82 evet oyuna ulaşan ilçeler var.
Bu haber…
Kendi yönetimini oluşturacağı ilçe kongresinin hazırlıklarını da yürütmesi için, tıpkı il başkanlığındaki değişim gibi ilçelerde de değişim dalgası gelmekte olduğunu gösteriyor.