Erdoğan şifreli mesajla uğraşmadı, açık açık söyledi: AK Parti’de her kademeye gençleşme ve operasyon geliyor

AK PARTİ KURULTAYI VE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN
AK PARTİ KURULTAYI VE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

AK PARTİ KURULTAYI VE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN979 gün sonra AK Parti’ye üye olarak dönmüştü, pazar günü de 998 gün sonra yeniden AK Parti Genel Başkanı olarak seçildi.
Üstelik…
İlk kez bir Cumhurbaşkanı partisinin genel başkanı seçildi.
O bakımdan…
Tarihi kurultaya tanıklık etmek için AK Parti teşkilatları Ankara’ya akın etti. Salondan yapılan yayınlarda 100 bin partilinin kurultayı izlediği söyleniyordu.
İşte…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da böyle bir kurultayda AK Parti’nin önüne önemli hedefler koyarken, şifreyle uğraşmak yerine açık mesajlar verdi.
O mesajlarda da silkeleniş uyarıları dikkat çekti.
Örneğin…
Seçim kazanmak için artık yüzde 50’den fazla oy almak gerektiğini söylerken, teşkilat çalışmalarının bu hedef doğrultusunda olmasını istedi.
Mesajlara gelince…
İl, ilçe, belde teşkilatlarında kongreler yoluyla geniş çaplı değişim mesajı ilk etapta dikkat çekti.
Bu kapsamda…
Referandum analizlerinde ortaya çıkan ve 29 Nisan günü de bu sütunlarda Ada Araştırma Yöneticisi Ayhan Adıgüzel’in tespiti olarak aktardığımız “genç nüfusun AK Parti ile ilişkisinin zayıfladığı” yorumunu teyit edercesine gençlere her kademe yönetimlerinde yer verilmesi çağrısı dikkat çekici.
Çünkü…
Hedef olarak belirlenen 2019 seçiminde 2 milyondan fazla yeni seçmen olacak ki, Erdoğan şimdiden gençleştirme politikasıyla bunun işaretini verdi.
Ayrıca…
“Şehirlere ve partiye yük olan değil, şehirleri ve partiyi omuzlayan belediye başkanlarıyla yola devam” mesajı da kritik bir uyarı oldu.
Yanı sıra…
“Artık yeni şeyler söylemek lazım” diyerek de; önümüzdeki süreçte AK Parti söylem ve politikalarının değişeceği, başlangıçtaki kucaklayıcı fabrika ayarlarına geri dönüleceği işaretini verdi.