Yurt dışına saz götüremeyen Nilüfer Kadın Korosu çareyi ritm grubuyla buldu… Kendileri çalıp söyleyerek Bursa kültürünü tanıtıyorlar

DR. AYSEL GÜREL VE MESTANİYE EFE
DR. AYSEL GÜREL VE MESTANİYE EFE
DR. AYSEL GÜREL VE MESTANİYE EFE
DR. AYSEL GÜREL VE MESTANİYE EFE

Bursalılar artık Nilüfer Kadın Korosu’nu çok iyi tanıyorlar. 2005 yılında kurulan ve hiç müzik eğitimi almamış kadınlardan oluşan Koro rengarenk giysileri, eğlenerek seslendirdikleri şarkılarla hem Bursa’da konsepti olan konserlerinde salonu dolduruyorlar, hem yurt dışı konserlerinde büyük ilgi görüyorlar.
Nitekim…
2 hafta önce Hollanda’da müzik festivaline davetli katıldılar. Şimdilerde İtalya’ya hazırlanıyorlar. Bursa’ya ait bir erkek eğlencesi geleneği olan gezek kültürünü Kadın Korosu olarak İtalya’da sergileyecekler.
Ardından da İspanya yolculuğuna çıkacaklar.
Ancak…
Önemli bir sorunları var. Koro’daki kadınlar yurt dışı masraflarını kendileri karşılıyorlar, ama sponsor desteği olmadığı için saz ekibi götüremiyorlar.
Şef Dr. Aysel Gürel buna korodaki kadınlara aynı zamanda ritm çaldırarak formül bulmuş. Gittikleri her yerde çalıp söyleyerek gönülleri fethediyorlar.
Yardım amaçlı konserlerin vazgeçilmezi Nilüfer Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel ve Mestaniye Efe ile sohbet ederken, “Bursa’mızın kültürünü kendi imkanlarımızla her yere taşıyoruz. Sazlarımızı götürebilsek daha iyi olacak, ama götüremeyince hayatlarında ilk kez şarkı söyleyen arkadaşlarımız yine hayatlarında ilk kez ritm çalıyorlar” dediler.