Referandum sonrası yeni dönem… 2019’un yol haritasında AK Parti yüksek tempoda hızlı adımlar için düğmeye bastı!

21 NİSAN VE 25 NİSAN GAZETE KUPÜRLERİ
21 NİSAN VE 25 NİSAN GAZETE KUPÜRLERİ

21 NİSAN VE 25 NİSAN GAZETE KUPÜRLERİAlınan karar hiç de sürpriz değil. Nitekim, 22 Nisan Cumartesi günü, yani tam 1 hafta önce bu sayfalarda, Ankara’daki AK Parti kulislerinden kulağımıza çalınan bilgiyi şu satırlarla paylaştık:
AK Parti’de sözü edilen kongre süreci alışılmış kongre takvimi olmayabilir.
Çünkü…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki hafta sonu AK Parti’ye üye olması bekleniyor. Sonrasında da mayıs ayı içinde olağanüstü kurultay yapılması ve Erdoğan’ın genel başkan seçilmesi hesapları var.
İşte…
AK Parti Genel Merkezi tam da bu noktada son kararı verme aşamasına geldi. Ya normal süreç işleyecek ve ilçe kongreleri başlayacak, ya da alışılanın tersi bir takvimle önce il kongreleri yapılacak.
Ardından…
26 Nisan Çarşamba günü de seçim hesabını aktardık:
AK Parti Genel Merkezi, önümüzdeki süreci planlama çalışmaları kapsamında 2019’da iki seçim düşünüyor.
Henüz MKYK’da ele alınıp karara bağlanmasa bile; 2019 Mart ayında yerel seçim yapılması, yaklaşık 7 ay sonra da yani 2019 Kasım ayında da Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin birlikte yapılması söz konusu.
Söylemek istediğimiz şu:
AK Parti’nin olağanüstü kurultayı daha referandum öncesinden bekleniyordu, fakat referandum sonrası AK Parti Genel Merkezi önce normal kongre takviminin işletilip kurultayın 2018 başında yapılmasını konuştu.
Kurultay kararı, referandum öncesindeki beklentinin cevabını veriyor.
Gerçi…
Henüz resmen açıklanmasa da, ilk kez 26 Nisan’da aktardığımız “2010 Mart ayında yerel seçim, Kasım ayında cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi” yoluyla iki ayrı sandık kurulması planı da yaygın medya gündemine geldi.
İşte…
Bu iki gelişme birleştirildiğinde, YSK’nın referandum sonucunu resmen açıklaması ardından AK Parti’ye üye olarak döneceği kararını daha önce açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 21 Mayıs olağanüstü kurultayıyla genel başkanlığı devralacağı artık kesinleşti.
Dahası…
Erdoğan’ın, 2019 yılında yapılacak 3 seçime, özellikle de cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik hazırlık anlamında hızlı adımlar attığı anlaşılıyor.
Görünen o ki…
O hızlı adımlar, genel uzlaşı çerçevesinde bir süre yüksek tempoda devam edecek.