CHP Büyükşehir Adayı Necati Şahin’in son gün sürprizi: Oyunun evet olacağını açıkladı, CHP’den de ayrılıyor!

NECATİ ŞAHİN EVET ÇADIRI
NECATİ ŞAHİN EVET ÇADIRI

NECATİ ŞAHİN EVET ÇADIRINecati Şahin’i çok uzun yıllardan, Adalet Partisi Gençlik Kolları’ndaki 1980 öncesi yıllardan tanırız. Gençlik yıllarından beri derdi hep Bursa oldu. İnşaat Mühendisleri Şube Başkanı olarak Bursa için dertlendi ve proje üretti.
2014 yerel seçiminde CHP Büyükşehir Adayı olmayı kabul ettiğinde şaşırdık.
Çünkü…
Geldiği siyasi çizgiyle, CHP’nin sorun yaşama olasılığı yüksekti, ama iki taraf için de cesaretli adımdı. CHP onunla merkezi kucaklayan parti olma adımı atarken, Necati Şahin de yeni bir ortam buldu.
Nitekim…
Yerel seçim kampanyasında CHP’ye çok şey kattı, farklı proje ve düşünceler yanında, CHP’ye hiç oy vermemiş kesimlerle tanıştırdı.
Ama…
Bir türlü uyum sağlanamadığı hem 2014 yerel seçim kampanyasında, hem de sonrasında görüldü. 2015 genel seçimi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle milletvekili aday adayı olduysa da, önseçimde blokajları aşamadı.
Sonrasında…
CHP toplantı ve etkinliklerine hep katılmasına karşın, benimsenmediğinin hissettirildiği konuşmalar dinledi. O da, Kılıçdaroğlu’nun son 2 Bursa programına katılmadı.
Derken…
Referandum kampanyasının son gününde, Yıldırım’da gönüllülerin evet çalışması için oluşturdukları Bursa Platformu’nun davetiyle Cumalıkızık’taki evet çadırında kamuoyu karşısına çıktı. Oyunu da evet olarak açıkladı.
Aradığımızda gerekçesini şöyle açıkladı:
“Ülkede tansiyon çok yüksek, ciddi bir cepheleşme var. Sağduyunun ortaya çıkması, halkın tercihini özgürce yapması önemli.”
Şunu ekledi:
“Arkadaşlar davet ettiler, geldim. Referandumda hayır diyecek AK Partililer gibi, evet verecek CHP üyeleri de var. Benim oyum da evet.”
Bunun üzerine…
“İstifa da edecek misiniz?” diye sorunca “Henüz düşünmedim” cevabı verdi.
Hemen arkasından da sosyal medyada CHP adına “Gelişi yanlıştı, gidişi doğru oldu” yorumları yayıldı.
Gördüğümüzse şu:
Çok uzun süreli olmasa da CHP’ye emek verip değer katan Necati Şahin tanıdığımız kadarıyla CHP’de artık kalmaz.