Bursa eski Milletvekili Mehmet Tunçak’ın eşi Özlem Tunçak’ı TBMM Kamu Denetçisi seçti, en yüksek düzeydeki Bursalı bürokrat oldu

KAMU DENETÇİSİ ÖZLEM TUNÇAK 1
KAMU DENETÇİSİ ÖZLEM TUNÇAK 1
KAMU DENETÇİSİ ÖZLEM TUNÇAK
KAMU DENETÇİSİ ÖZLEM TUNÇAK

Bursa kamuoyu Avukat Özlem Tunçak’ı daha çok AK Parti’de Şevket Orhan’dan sonra İl Başkanlığı ve 2007-2011 döneminde Bursa Milletvekilliği yapan Mehmet Tunçak’ın eşi olarak tanıyor.
Ne var ki…
Tunçak’ın parlamenterliği döneminde mesleği olan avukatlığı Ankara’da sürdüren Özlem Tunçak daha sonra önemli görevler üstlendi.
Örneğin…
Sosyal Güvenlik Kurumu Başhukuk Müşavirliği yanında PTT Yönetim Kurulu Üyesi olarak da hizmet verdi.
Ardından…
Özlem Tunçak geçtiğimiz günlerde TBMM tarafından seçilen 5 Kamu Denetçisi’nden biri oldu.
Geçen dönem yine Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı Nihat Ömeroğlu’nun başkanlık yaptığı Kamu Denetçiliği Kurumu’nda bu dönem aynı zamanda Başdenetçi konumunda Şeref Malkoç başkan olarak görev yapıyor.
Tunçak ise…
Yeni unvanı Kamu Denetçisi olarak; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yanı sıra insan, kadın ve çocuk hakları gibi konularla Suriyeliler başta olmak üzere göç sorunları konularını üstlendi.
Ayrıca…
Bürokraside Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı düzeyinde unvan alırken, Yüksek Hakim statüsü kazandı. Böylece en yüksek düzeydeki Bursalı bürokrat oldu.