Bahçeli mütevazı Gökdere mitinginde formdaydı: Küçük hesapların peşine takılıp büyük hesapların oyuncağı olmayacağız

DEVLET BAHÇELİ GÖKDERE REFERANDUM MİTİNGİ
DEVLET BAHÇELİ GÖKDERE REFERANDUM MİTİNGİ

DEVLET BAHÇELİ GÖKDERE REFERANDUM MİTİNGİDoğal olarak… Siyasi partilerin mitinglerinde, liderin mesajı kadar, alana gelen topluluğun hacmi de önemli kriter kabul edilir.
Bu noktadan bakınca da önce şunu vurgulamak gerekiyor:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli miting meydanına büyük kalabalık toplayabilen bir lider değil. Hitabetinin de kitleleri coşturmadığı biliniyor.
Yakın geçmişte…
Bursa’da yalnızca 2011 genel seçimi öncesi Kent Meydanı’ndaki mitinge büyük kalabalık topladı. Onun dışında, Gökdere mitingleri öncelikle Ülkücü kadrolar açısından moral bozucu oldu. MHP’nin bugün içinde bulunduğu durum da miting meydanını doldurmaya pek elverişli değil.
Çünkü…
Partinin bir bölümü Meral Akşener’in öne çıktığı adaylar çevresinde toplandı. Tabanın önemli bölümü de hayır oyunu her yerde açık açık dillendiriyor.
O nedenle…
Bahçeli’nin Gökdere’ye topladığı mütevazı topluluğu bu gözle görmek daha doğru olacak. Mitingde genç Ülkücüler sayıca fazlaydı, ama meydandan taşan bir topluluk da yoktu.
Buna karşın…
Saat 14.00 olarak duyurulan konuşmasına 15.21’de başlayan Bahçeli’yi son seçimdeki Gökdere mitinginden daha formda gördük. 36 dakikalık konuşmada 3 kez yaptığı Türkiye’nin bekası vurgusu da ana temanın bu olduğunu gösterdi.
Nitekim…
Konuşmasının büyük bölümünde çevremizdeki tehlikelere dikkat çekti, “Türkiye üzerinde karanlık oyunlar oynandığını” vurguladı ve ülkenin bölünmek istendiği uyarısı yaptı.
Ardından…
“Gidecek yerimiz, sığınacak başka yurdumuz yok” dedi, “küçük hesapların peşine takılıp büyük hesapların oyuncağı olmayacaklarını” sert tonlamayla dile getirip dışa mesaj verdi:
“Bilinsin ki Türkiye zulme baş eğmez, ön iliklemez, taviz vermez, Haçlı kalıntılarına eyvallah etmez.”
Bu noktada…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak, Başbakan Binali Yıldırım’dan daha sert sözlerle uyarılar yaptı.
“Partiye ya da kişiye değil, kurtuluşa evet diyoruz” dedikten sonra “Toplanıp toplanıp dağılan ve tutunacak parmaklık arayan hayırsızlar düşünsün” diyerek bir mesaj da Meral Akşener’e verdi.