Yaz aylarında geçit vermeyen Mudanya trafiği rahatlatacak çözüm: Gidiş-geliş yolları değişiyor!

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ
MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI HAYRİ TÜRKYILMAZ

Yıllar önce Mudanya sosyal yaşamı olmayan, hava karardığında herkesin evine çekildiği küçük bir sahil kasabası görümündeydi.
Oysa…
Bugün Mudanya büyüyen bir kent olarak gelişiyor. Bir yandan Bursa’nın denizden İstanbul’a açılan kapısı olarak geçiş yeri, bir yandan Bursa’nın banliyösü konumunda sürekli ikameti artıyor, diğer yandan da gece gündüz açık olan restoranları, kafeleri ve çay bahçeleriyle deniz havası alınacak Bursa merkeze en yakın sahil yerleşimi.
Giderek çoğalan ve yükselen konut inşaatları, Mudanya’nın yakın süreçte çok daha fazla büyüyeceğini gösteriyor.
Ne var ki…
Küçük bir sahil kasabasından bugüne geçişte bile caddelerini yenileyemediği için trafik sorunu yaşayan ve özellikle yaz sezonunda caddeleri geçit vermeyen Mudanya’nın gelecekteki nüfus ve araç yoğunluğunu bugünkü haliyle karşılaması mümkün görünmüyor.
İşte…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu sorunu çözmek üzere önemli düzenlemelerin kararını aldı. Yapılacak düzenlemeyi de şöyle açıkladı:
“İskele Meydanı’ndan başlayan ve gidiş yolu olarak kullanılan yolu kapatıp yayalaştırıyoruz. Kordonla birlikte burası artık yaya bölgesi olacak, kent merkezi büyüyecek.”
Şöyle devam etti:
“Halen geliş yolu olarak kullanılan arkadaki cadde gidiş yönü olacak. Yani arkadaki caddenin trafik yönü tam tersine dönecek.”
Şunu da ekledi:
“Bizim bir de çevre yolumuz var. Yamaçtan dolaşıp direkt İskele Meydanı’na inen bu yol artık Mudanya’da geliş yolu olacak.”