Bu konu siyasi değil, toplumsal… MHP İl Başkanı Tevfik Topçu’dan çarpıcı ekmek hesabı ve haksız rekabet uyarısı

MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU
MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU

Temel gıda olması kadar, toplumda herkesin ve her kesimin evine giren ortak değer olarak da ekmek ayrı bir değere sahip, ama ekmek tüketimi dar gelirliler için biraz da zorunluluk.
Ne var ki…
Evine çok ekmek alanların hesapları yüzde 25’lik zamla bozuldu. Son dönemde toplumsal konulara yönelik uyarı ve önerileriyle dikkat çeken MHP İl Başkanı Tevfik Topçu işte bu ekmek hesabını biraz daha farklı yapıyor.
Söylediği şu:
“Suriyeli misafirlerimizle birlikte Bursa’nın nüfusu 3 milyonu aştı.  Bu 3 milyon kişi günde 1 ekmek yese Bursa halkının cebinden yüzde 25 fazladan bir para çıkacak.”
Hesabı çarpıcı:
“Günde 750 bin lira Bursalının cebinden fazla çıkacak. Bu rakam ayda 22 milyon 500 bin lira demek.”
Bu noktada…
Çok önemli bir uyarıda bulunuyor:
“Bursa’da 442 ruhsatlı fırın var. 142 fırın da ruhsatsız, yani merdivenaltı. Bu ruhsatsız fırınlar derhal kayıt altına alınarak haksız rekabeti önlemeli.”
Bir de önerisi var:
“Üretim yapan çiftçiye, fırıncıya özel teşvik ve indirimlerle ekmekteki bu zam önlenir ve halkımızın zorla kazandığı ekmek de zamlanmazdı.”
Çağrısı da şu:
“Halkımızın ekmeğiyle oynamayın.”
Bize göre…
Siyasetçilerin günün polemiklerinden sıyrılıp kent ve toplum adına öneri ve uyarı geliştirmeleri, hele “takipçisi olacağız” demeleri her şeyden daha önemli.