Vali İzzettin Küçük’ten Bursa’ya huzur mesajı: Korku iklimi olmasın, resmi polisten çok sivil polisler her yerde

VALİ İZZETTİN KÜÇÜK OLAY MEDYA CAVİT ÇAĞLAR ZİYARETİ
VALİ İZZETTİN KÜÇÜK OLAY MEDYA CAVİT ÇAĞLAR ZİYARETİ

vali-izzettin-kucuk-olay-medya-cavit-caglar-ziyaretiBursa Valisi İzzettin Küçük göreve başladığından buyana hiç sakin zamanı olmadı dense yeri. 16 Haziran’da gelip göreve başladı, ama 15 Temmuz’da darbe girişimi ile başlayan hareket sürüyor.
O günden beri…
Kentin en büyük mülki amiri olarak, ya da daha gerçekçi ifadeyle söylemek gerekirse Bursa’nın sorumluluğunu üstlenen olarak adımlar atıyor.
En önemlisi…
Daha önce de vurguladığımız gibi; sessiz ve sakin duruşuyla birlikte, dinlemeyi seven yanıyla konuları detaylı inceleyip sağlıklı sonuca ulaşmaya çalışıyor.
Doğal olarak…
Bir yandan da Bursa’yı tanımaya devam ediyor.
Olay’a ziyaretinde, Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar’la sohbetini izlerken, kısa sürede yaşanan kritik pek çok gelişmeye karşın Bursa konusunda çok yol aldığını gördük.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar’ın da hazır bulunduğu sohbetin ana konusu elbette terör ve güvenlik önlemleriydi.
Biz de…
Ahmet Demir’in Bursa Emniyet Müdürü olduğu dönemde kavşaklarda polis ekiplerinin bulunduğunu, bu ekiplerin caydırıcı güç olma yanında, olay anında da kenti kilitleyen unsurlara dönüştüğünü anımsattık.
Bunun üzerine…
Vali Küçük kent ve toplum güvenliği adına güvence veren açıklamalar yaptı.
Dedi ki:
“Bursa halkı müsterih olsun, her türlü güvenlik önlemini aldık. Her yerde resmi giyimli polislerin yanında, hatta onlardan çok sivil polis var.”
Şunu vurguladı:
“Alışveriş merkezlerinde, camilerde, kritik tüm yerlerde sivil polislerimiz de resmi giyimli polislerle birlikte görev yapıyorlar.”
Şöyle devam etti:
“Sürekli olarak ilgili arkadaşlarımızla görüş alışverişi yapıyor ve hassas noktaları gözden geçiriyoruz.”
Sonra da…
Güvenlik önlemleri ve uygulamalarında dikkat ettikleri kritik noktayı söyledi:
“Kentte korku iklimi olmamalı. İnsanlar normal yaşamlarına devam etmeli. En çok buna dikkat ediyoruz. Nitekim bu sayede OHAL kent insanının günlük yaşamında özgürlüklerini kısıtlamadı.”