Sıkışan trafiği rahatlatmanın ilk adımı… Türk Metal’le anlaşan Burulaş 45 bin işçiye toplu ulaşım kartı verecek

1. YAZI İÇİN TÜRK METAL ÜYEASİ İŞÇİLER BURSARAY SADAKAT KART RECEP ALTEPE
1. YAZI İÇİN TÜRK METAL ÜYEASİ İŞÇİLER BURSARAY SADAKAT KART RECEP ALTEPE

1. YAZI İÇİN TÜRK METAL ÜYEASİ İŞÇİLER BURSARAY SADAKAT KART, RECEP ALTEPEBursa büyüyor, nüfusla birlikte trafikteki araç sayısı da hızla artıyor. Artık pek çok evde birden fazla araç var. Araç sayısının artması; yeni yollar açılıp yeni kavşaklar planlanmasına karşın trafik sıkışıklığına yol açıyor.
Yerel yönetimler de, proje ve enerjilerinin büyük bölümünü trafik sorununa çözüm aramakla geçiriyorlar.
Bu noktada…
Alınan ilk önlem okulların ve fabrikaların aynı saatte işbaşı yapıp aynı saatte dağılmalarını önleyen düzenleme oldu.
Çünkü…
Hem servis araçları, hem aynı anda kitlesel olarak işe/okula gitme ya da eve dönüş trafiği olumsuz etkiliyor. O nedenle, bazı büyük fabrikaların vardiya saatleriyle okulların derse başlama saatleri kademeli hale getirildi.
Böylece sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığı tümüyle ortadan kalkmasa da rahatlama sağlandı.
Fakat…
Toplu taşımanın parçası olarak çalışsalar da, kent trafiğini olumsuz etkileyip sıkışıklığa yol açan etkenler arasında ilk sırada otobüs ve minibüs gibi servis araçları yer alıyor.
O bakımdan…
Trafik sıkışıklığını çözecek önlemlerin planlaması yapılırken, öncelikli olarak servis araçlarının kent trafiğine girmemeleri formülü üzerinde çalışılıyor.
İşte…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin çok önemsediği ve her fırsatta tekrarladığı “Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki işçilerin servis yerine metro ve tramvay kullanmaları” düşüncesinde ilk büyük adım geçtiğimiz günlerde atıldı.
Altepe’nin direktifi üzerine, Büyükşehir’in ulaşım şirketi Burulaş ile en büyük örgütlü işçi sendikası konumunda olan Türk Metal arasında süren görüşmeler olumlu sonuçlandı.
Buna göre…
Burulaş tarafından, Türk Metal üyesi yaklaşık 45 bin işçiye Sadakat Kart verilecek. Türk Metal üyesi işçiler gerek metro sistemi Bursaray’da, gerek İpekböceği adıyla çalışan tramvayda, gerek belediye otobüslerinde bu kartlarla yolculuk yapacaklar.
İşçileri toplu taşımaya, özellikle de metroya yönlendiren adımı işçi servislerinin kent trafiğine girmemeleri izleyecek.