Sürüş güvenliği tehlikede… Reklam panosu tarlası Mudanya Yolu’ndan eksiltildi İzmir Yolu’na dikildi!

ZMİR YOLU BİLBORD TARLASI
ZMİR YOLU BİLBORD TARLASI

izmir-yolu-bilbord-tarlasiKent içi ya da dışı fark etmez… Yollarda araç kullananlar için sürüş güvenliği çok önemli. O bakımdan, sürücülerin dikkatini dağıtacak her şeyin engellenmesi kuralın ana ilkelerinden biri.
Nitekim…
Karayolları yasasından başlamak üzere, yol kenarlarındaki reklam panolarına düzenleme getiriliyor. Örneğin, yola 25 metreden yakın reklam panolarına izin verilmiyor.
Hatta…
Son yıllarda artan ve totem olarak adlandırılan reklam direkleri bile sökülüyor.
Böyleyken…
Bursa’da trafiğin yoğun olduğu ana yollarda şu sıralarda sürüş güvenliği açısından çok riskli bir uygulama var.
İlk olarak…
Mudanya Yolu’nda Bademli Kavşağı ile Nilüfer Köy girişi arasına, neredeyse yolun karşısı görülmeyecek şekilde reklam panoları kondu.
Yolun orta refüjünü bilbord tarlasına çeviren panolar her iki yöndeki araç sürücüleri için tehlike oluşturunca tepki gördü. Bunun üzerine bilbordlar sökülüp seyrekleştirildi ve 5’e indirildi.
Derken…
Mudanya Yolu’nda seyrekleştirilen bilbordlar Mudanya-Orhaneli kavşakları arasında İzmir Yolu’ndan çıktı. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanan bu yol, sürücülerin dikkatini dağıtacak bilbord tarlası ile kazalara açık hale geldi.
Tanıdığımız için inanıyoruz ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe böyle bir görüntüye ve riske asla izin vermez. Onun adına karar verenlerin de duyarlı olmaları gerekiyor.