Batı Trakya Türkleri hak arıyor: Lozan’da kazanılmış haklarımız var, Suriyelilerle eşit statüde olmak gücümüze gidiyor

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ ADAYI HASİP SEMERCİ VE YÖNETİMİ
BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ ADAYI HASİP SEMERCİ VE YÖNETİMİ

bati-trakya-turkleri-dernegi-adayi-hasip-semerci-ve-yonetimiBatı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nde 3 dönem süren Şükrü Köse’nin başkanlığı tüzük gereği sona eriyor. İki listeli yarış beklenen kongrede, bir önceki dönem Köse’nin 2. Başkanı olan Hasip Semerci adaylık çalışmaları kapsamında ziyaretimize geldi.
Yönetim kurulu adaylarından Taner Mehmet, Semih çakır, Erhan İsmailoğlu, Arif Çalım’la birlikte sohbet ettiğimiz Hasip Semerci camia olarak çalışma izni, ikamet harcı, sağlık gibi konularda mağdur olduklarını söylerken “Lozan’da kazanılmış haklarımız var” dedi ve ekledi:
“Bugün ana yurdumuzda Suriyelilerle eşit statüde olmak gücümüze gidiyor. Oysa biz eşitlik değil, haklarımızı istiyoruz.”
Birikmiş sorunları çözmek üzere zor bir yola çıktıklarını vurgulayan Semerci şunu da ekledi:
“Aday olduğumuz sorumluluğun ağırlığını biliyoruz. Onun için çok çalışacağız. Fakat şunu biliyoruz, çözülemeyecek sorun yok, zaten inanmak da başarmanın yarısı. Yılmayacağız, başarılı olacağız.”
Hedefleri arasında, 25 yıl önce BTTD’ye kazandırılan Demiryolu Caddesi üzerindeki 50-60 metrekarelik dernek yerine Batı Trakya camiasına yakışan bir dernek binasına kavuşmak da var.