Yeni yetki dönemine hazırlık yapılırken Türk Metal sosyal sendikacılık dönemini başlattı!

TÜRK METAL SENDİKASI ŞUBE BAŞKANLARI
TÜRK METAL SENDİKASI ŞUBE BAŞKANLARI

turk-metal-sendikasi-sube-baskanlariİstatistiklere göre… Bursa’da yaklaşık 200 bin metal iş kolu çalışanı var. Ne var ki, bu rakamın 160 bini sendikasız çalışıyor. Sendikalı 40 bin çalışanın 38 bini Türk Metal üyesi. Benzer tablo Türkiye geneli için de geçerli.
İşte…
Kendi alanında hem Türkiye genelinde, hem Bursa’da en büyük sendika olan Türk Metal bir yandan 2017 yılındaki yeni yetki dönemi için hazırlıklarını yaparken, bir yandan da Bursa’daki yapılanmasını sağlıklı hale getiriyor.
Örneğin…
Türk Metal’in Bursa’da hamlen 6 şubesi var. Emek Temsilciliği’nin de şubeye dönüşmesiyle yakında 7 şubeye yükselecek.
6 şubeden 5’nin başkanları geçtiğimiz günlerde ziyaretimize geldiler. 1 Nolu Şube Başkanı Recep Tan, Tofaş Şube Başkanı Şakir Çan, Bursa Şube Başkanı Yaşar Şen, 3 Nolu Şube Başkanı İsmail Türk, Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz ile sendikacılığın farklı gelişimini konuştuk.
Sendikacılık anlayışlarını anlatırken “Türk Metal olarak sosyal sendikacılık dönemini başlattık” dediler.
Bu kapsamda…
Selda Tekman’la etkinliklerini izlediğimiz Türk Metal Bursa Kadın Kolları yanında çocuk kurultayı ve kadın kurultayı hazırladıklarını söylediler. Ankara’da Dünya Kadınlar Günü ve Engelliler Günü etkinliklerine Bursa’dan çok sayıda üye gönderdiklerini anlattılar.
Hatta…
Türkiye’de ilk kez Tofaş’ta işitme engelli işyeri temsilcisi olduğunu söylediler.