Ülkeyi bölmeyi başaramadılar, milleti birbirine düşürüp bölmek isteyen teröre karşı en önemli görüntü: Siyasi bütünlük!

L BAŞKANLARI TERÖR ORTAK AÇIKLAMA CEMALETTİN TORUN ŞADİ ÖZDEMİR TEVFİK TOPÇU
L BAŞKANLARI TERÖR ORTAK AÇIKLAMA CEMALETTİN TORUN ŞADİ ÖZDEMİR TEVFİK TOPÇU

il-baskanlari-teror-ortak-aciklama-cemalettin-torun-sadi-ozdemir-tevfik-topcuGeriye dönüp bakıldığında… Bölgemizde yaşanan olayların Türkiye’ye nasıl fatura edildiğini çok açık bir şekilde görüyoruz. Üstelik, öyle çok gerilere gitmeye de gerek yok, son 15 yılın yaşananları her şeyi gözler önüne seriyor.
Özellikle de…
Terör yoluyla Türkiye’yi döverek terbiye etme yöntemi uygulandığı anlaşılıyor. Bu düşüncenin ürünü olarak da, Türkiye’nin huzurunu bozmaktan öteye bölüp parçalama niyeti artık tümüyle ortaya çıktı.
Yine…
Bu süreçte toplumu bölmek için pek çok senaryolar sahneye kondu. Türk-Kürt çatışmasıyla kalkışma planlandı. Sünni-Alevi kavgası tezgahlandı. Bir yandan her dönem sosyal patlama için kitleler tahrik edildi. 15 Temmuz Darbe Girişimi ile de Türkiye’ye el koymak istediler.
Rus Büyükelçi’ye suikastta bile Türkiye’ye tuzak amacı var.
Gelin görün ki…
Daha 3 gün önce gazetelerde, Saddam Hüseyin’in kendisini sorgulayan CIA görevlisi John Nixon’a sorgu sırasında “Başarısız olacaksınız, çünkü Irak’ı tanımıyorsunuz” demesine benzer bir durum çıktı ortaya.
O da şu:
Türkiye’yi terörle bölüp parçalamak isteyenler her seferinde ters köşe oluyorlar. Çünkü, toplum her terör olayından bütünleşerek çıkıyor.
Yine öyle bir süreçten geçiyoruz.
Üstelik…
Dünyanın en büyük terör saldırısı olan 15 Temmuz’dan sonra en sert terörle toplumu yıldırmaya ve güvensiz hissettirmeye yönelik eylemlere başvuruluyor.
Fakat yine başaramayacaklar.
Türk toplumu yine tehlikeye gördü ve birleşmeyi yine başardı.
İşte…
Bütün bunlar Ördekli Kültür Merkezi’nde teröre karşı siyasetin bütünleştiği toplantıyı izlerken aklımızdan geçti.
Çünkü…
AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, MHP İl Başkanı Tevfik Topçu’nun yan yana oturup açıklama yapmalarını ve birlikte teröre karşı duruşları gerçekten çok önemli.
O nedenle…
Ördekli Kültür Merkezi’ndeki siyasetin bütünleşme fotoğrafını önemsedik, ama şunu da düşünmeden edemedik:
Acaba…
Bu siyasetin bütünlüğü fotoğrafı Meclis dışındaki partileri de kapsayacak şekilde daha geniş tablo sergileseydi nasıl olurdu?
İnanıyoruz ki…
Ördekli fotoğrafını sergileyen gerçekçi irade daha geniş bütünleşmeleri de başarır.