Başkan Ali Özkan mutlu… Karacabey’in 50 yıllık efsanesi mutlu sonla bitti, Gölecik Barajı için ilk adım atıldı

KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN
KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN
KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN
KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yüzünde güller açıyor. Bunun nedeni, Karacabey’in 2050 yılına kadar su sorununu çözecek adımların atılması.
Heyecanla anlattı:
“Hafta sonu Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu geldi. 2050 yılına kadar su ihtiyaçlarını karşılayacak DSİ yatırımları konuşulurken, 50 yıldır Karacabey’de efsane haline gelen Gölecik Barajı’nı anımsattım.”
Şunu vurguladı:
“Karacabey için çok önemli olan baraj bittiğinde, Karacabey’in içme suyu sorunu olmayacak.”
Şu bilgiyi verdi:
“Sayın Bakan hemen DSİ Genel Müdürü’ne temel atma hazırlığının başlaması talimatı verdi.”
Bir isteğini daha aktardı:
“Sulamada kullanılan, ancak inşaatı devam eden Yeşildere Barajı var. Sayın Bakan bu barajın da 2018’de bitirilmesi talimatını verdi.”
Mutluluğunu şöyle dile getirdi:
“İhtiyacını büyük oranda yer altı kaynaklarından karşılayan Karacabey’in 2050 yılına kadar içme suyu sorununu ortadan kaldıracak adımlar atıldı.”
Anladığımız kadarıyla…
Eroğlu ziyaretinden en kazançlı çıkan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan olmuş. Kararlı adımlar attığı tarım ve turizmi kenti projelerine de destek sağlamış.
Bir…
“DSİ’ye ait 1700 dönüm taşkın alanını DSİ vermemişti. Bakan talimat verdi, taşkın alanları bize geçti. Biz de tarla olarak kiraya vereceğiz ve 2 yılda 500 bin lira gelirimiz olacak.”
İki…
“Yeniköy’de Orman Müdürlüğü sosyal tesislerini istediğimizi Sayın Bakan’a arz ettim. Belediyelerin otelcilik yapmasına karşı olduğunu söyledi. Ben de Burfaş’ı önerdim. Değerlendirme sözü verdi.”