Kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin başka illere yerleştirilen mağdur öğrencilerine müjde: Bursa’da kalmalarının yolu açıldı!

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ARİF KARADEMİR
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ARİF KARADEMİR
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ARİF KARADEMİR
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ARİF KARADEMİR

Gelişmeyi… Sohbet ederken MHP İl Başkanı Tevfik Topçu’dan duyduk. “Şu sıralar mağdur üniversite öğrencileriyle ilgileniyorduk, ama çok şükür sorun çözüldü” dedi.
Sorun…
15 Temmuz sonrası kapatılan üniversiteler arasında yer alan Orhangazi Üniversitesi’nin mağdur durumda kalan 2 bin civarındaki öğrencisinin ne olacağıydı.
Konuyla ilgili…
BOU kampusunun devredildiği ve koordinatör üniversitesi olarak YÖK tarafından görevlendirilen Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’in sözlerine 8 Eylül günü bu sütunlarda yer verdik.
BTÜ Rektörü Prof. Dr. Karademir basın toplantısında “Orhangazi Üniversitesi’nde 15 bölüm açılmış. Fakat bunun yarısı yüzde yüz İngilizce öğrenim. Böyle bir oran da hiçbir üniversitede yok” demiş ve eklemişti:
“Yayınlanan kararnamede öğrencinin aynı bölüme yerleştirilmesi var. Fakat bu kadar çok sayıda yüzde yüz İngilizce bölümü Bursa Teknik Üniversitesi’nde de, Uludağ Üniversitesi’nde de yok.”
İşte…
MHP İl Başkanı Topçu bu sorunun çözüldüğünü söyledi. Söylerken de,
“Öğrenciler bize gelip mağduriyetlerini anlattılar, biz de yakından ilgilendik. Genel Sekreterimiz Sayın İsmet Büyükataman da Ankara’da YÖK’le temas kurdu” dedi.
Bunun üzerine…
Orhangazi Üniversitesi’nin koordinatör üniversitesi olarak görevlendirilen Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i aradık.
O da…
Öncelikle “Kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencileri için YÖK, üniversiteye giriş sırasında aldıkları puanlara göre, 81 ildeki üniversitelere yerleştirilmek üzere 24 yeni tercih hakkı tanımıştı” anımsatmasını yaptı.
Ardından…
“Bursa’da kapatılan Orhangazi Üniversitesi’nin 1.730 lisans öğrencisi var. 350 civarı da yüksek lisans ve doktora öğrencisi var” dedi ve şunu söyledi:
“Bu öğrenciler de YÖK kararı gereği 81 ildeki üniversiteler için, 24 yeni tercih yaptılar ve aldıkları puanlara göre buralara yerleştirildiler.”
Sonra da…
YÖK’ün geliştirdiği formüle göre dün akşam itibarıyla alınan kararı açıkladı:
“Şimdi bu öğrenciler, arzu ederlerse öğrenimlerini Bursa’da sürdürmek istediklerini beyan ederek YÖK’e başvuracaklar. Okudukları bölüm BTÜ’de varsa, alacağız, yoksa Uludağ Üniversitesi’ne bakacağız. Orada da yoksa, BTÜ’de yeni bölümler açacağız.”
Ancak…
Burada kritik bir nokta var. Rektör Hoca onu da şöyle açıkladı:
“Bu öğrenciler Bursa’da misafir öğrenci statüsünde okuyacaklar. Mezun olduklarında diplomalarında yerleştirildikleri üniversitenin adı yazacak.”