Bu karar sürpriz olmadı: MHP, 2 eski il başkanını ‘etkisiz muhalefet’ dedikleri ve MHP’nin gelişmesini engelledikleri gerekçesiyle ihraç etti

HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ
HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ
HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ
HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ

Aslında… MHP İl Yönetim Kurulu 23 Ağustos günü yaptığı toplantıda, Meral Akşener’e destek veren ve onunla birlikte olağanüstü kurultay için çalışan 2 eski il başkanı Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz hakkında “ihraç isteğiyle disipline verilmeleri” kararı aldığında sonuç hakkında herkesin fikri oluştu.
Yani…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin işaretiyle disipline sevk kararı alındığı için Toktaş ve Yılmaz’ın ihraç edileceklerini herkes anladı.
Nitekim…
Gelişmeyi adım adım bu sütunlardan aktardık. MHP İl Başkanı Tevfik Topçu ve yönetimi yönetimin feshi yoluyla Yüksel Yılmaz’ın görevden alınmasıyla atandıkları için kurucu yönetim özelliğindeler.
O nedenle…
Bursa’da İl Disiplin Kurulu olmadığı için, Bursa İl aldığı kararı MHP Genel Merkezi’ne bildirdi, Genel Merkez de en yakın il olarak Yalova İl Disiplin Kurulu’na görev verdi.
Yalova’dan savunma isteği geldiğinde de, Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz’ın dilekçeyle “Sağlıklı savunma yapabilmemiz için hakkımızda isnad edilen suçlarla ilgili bilgi ve belgelerin gönderilmesini” başvurusu yaptıklarında da bu sütunlardan aktardık.
Ne var ki…
Yalova’dan savunma için istenen belgeler gelmediği gibi, başvurular savunma yapmadıkları şeklinde algılandı ve kimseye sürpriz olmayan kararı verildi.
Bu kararla da…
Bursa’nın 2 eski il başkanları Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz ihraç edildiler.
Ancak…
Verilen kararda ilgi çekici noktalar var.
Örneğin…
Yalova İl Disiplin Kurulu’nun kararında, Toktaş ve Yılmaz’ın “…etkisiz muhalefet diyerek asılsız ithamda bulundukları” belirtiliyor.
Yanı sıra…
“10 Temmuz’da kurultayı biz yapacağız diyerek söz verenler ne var ki ilk fırsatta sözlerinin arkasında durmamıştır” diyerek de “Genel Merkez yöneticilerini sözlerinde durmayan kişiler” olarak gösterdikleri bir başka gerekçe olarak kararda yer alıyor.
Yine…
2 eski il başkanının Genel Başkan, Genel Sekreter ve parti hiyerarşisiyle parti organlarına “disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek” ithamlarda bulundukları belirtiliyor.
Bir başka maddedeyse, 2 eski il başkanının MHP’nin gelişmesine mani olacak davranışlarda bulundukları öne sürülüyor.