Orhangazi Üniversitesi’nden geriye eğitim sorunları kaldı… Hayatın akışına uymayan sayıda ‘çifte diplomalı öğrenci’ çıktı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ KARADEMİR
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ KARADEMİR
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ KARADEMİR
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ARİF KARADEMİR

Gerçi… Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, 23 Temmuz tarihli kanun hükmünde kararname ile kendilerine tahsis edilen eski Orhangazi Üniversitesi yerleşkesine ilişkin bilgilendirme amaçlı basın toplantısı düzenlemişti.
Fakat…
Genel bilgilendirme sonrası gazetecilerin soruları Orhangazi Üniversitesi’nden kalan sorunlar üzerine yoğunlaştı.
Bu noktada…
Prof. Dr. Karademir çok çarpıcı bilgiler verdi.
Örneğin…
Orhangazi Üniversitesi’nin 350’si yüksek lisans, 59’u önlisans olmak üzere toplam 2 bin 300 öğrencisini de devraldıklarını vurguladıktan sonra ilk tespiti şöyle aktardı:
“Laboratuvar ve akademik kalitesiyle Bursa Teknik Üniversitesi’nin çok uzağında bir üniversite karşımıza çıktı. Orhangazi Üniversitesi’ndeki kaliteyi sorgulamak lazım.”
Asıl nokta şu:
“Kamuoyunda çift diploma olarak bilinen aynı anda iki ana dal devlet üniversitelerinde de uygulanan bir yöntem. Fakat burada hayatın akışına uygun olmayacak sayıda öğrenci iki ana dal eğitimi alıyor.”
Şunu da ekledi:
“Öğrencilerin yaklaşık yüzde 20’si çifte diplomayla mezun olacak. Böyle bir oran hiçbir üniversitede yok.”
Şu nokta da çok ilginç:
“Orhangazi Üniversitesi’nde 15 bölüm açılmış. Fakat bunun yarısı yüzde yüz İngilizce öğrenim. Böyle bir oran da hiçbir üniversitede yok.”
Bundan doğan sıkıntıyı da açıkladı:
“Yayınlanan kararnamede öğrencinin aynı bölüme yerleştirilmesi var. Fakat bu kadar çok sayıda yüzde yüz İngilizce bölümü Bursa Teknik Üniversitesi’nde de, Uludağ Üniversitesi’nde de yok.”
Şunu da ekledi:
“Yine de BTÜ olarak biz ihtiyaç nedeniyle 4-5 yeni bölüm açmak durumundayız.”