Bu da Bursa’nın gururu… Türkiye’nin ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi artık tüm dünya için oyun ve deney setleriyle bilim sergiler, üretiyor

BİLİM VE TEKNOLJİ MERKEZİ BTM
BİLİM VE TEKNOLJİ MERKEZİ BTM

bilim-ve-teknolji-merkezi-btmŞunu her seferinde vurguluyoruz: Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne ne zaman gitsek, mutlaka bir yenilik karşımıza çıkıyor. Sergilerde, atölyelerde, deney masalarında her ziyarette farklı alanlar görüyoruz.
Yine öyle oldu.
Nereye dönsek, oyun gibi eğlenceli uygulamalar içeren yeni bilimsel bir deney aletleriyle karşılaştık. Çevremizde de çocuklarıyla gelen aileler doluydu. Herkes çocuğunun ya da kendisinin ilgi alanına göre bir şeylerle meşguldü.
Bir kez daha gördük ki…
Türkiye’nin ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi olmanın ötesinde, Türkiye’nin en büyük ve en hareketli merkezi oluşturulmuş.
Dahası…
“Dokunmamak yasaktır” kuralı geçerli olduğu için, daha kısa sürelerde yıpranan aletler hemen atölyede bakıma alınıp yenileniyor.
Üstelik…
BTM’nin atölyelerinde kendi kadrosunun tasarımı ve üretimi olan yeni deney setleri, oyun alanları, sergiler hazırlanıyor.
Nitekim…
Türkiye’nin, hatta dünyanın Bilim ve Teknoloji Merkezi üreticisi olmaya karar veren BTM artık müzelere ve kendileri gibi merkezlere aletler, setler üretiyor.
Bunu da…
BTM Exhibit adıyla oluşturduğu kendi markasıyla yapıyor.
Kocaeli’nde, Konya’da, Kayseri’de ve başka yerlerde Bursa’da üretilen bilimsel oyuncaklar kullanılıyor, Bursa’da oluşturulan sergiler açılıyor.
Özellikle…
Düşüncesinden tasarımına, dekorundan içeriğine kadar tümüyle Bursa eseri olan Altın Çağ sergisinin şimdiden taliplileri olduğunu BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan açıkladı:
“Dünyadaki müzelere ve bilim teknoloji merkezlerine sergi pazarlayan biri Amerikan diğeri İngiliz iki büyük firma var. Bizden Altın Çağ’ı istediler.”
Sergi…
Avrupa’nın karanlık çağı yaşadığı zaman diliminde Müslüman dünyasının bilimsel anlamdaki altın çağını gözler önüne seriyor.
Tüm bu çalışmalarında TÜBİTAK’ın önemli desteği var. O nedenle Bakan her fırsatta teşekkür ediyor. Fakat TÜBİTAK bürokrasisinin ağır işlemesi de sitem gerektiren bir konu.
BTM’den bir kez daha etkilenerek çıktık.