Anadolu Jet’in Bursa’ya hayrı yok: Zarar nedeniyle iptal ettiği Bursa’dan 4 ile uçuşları gelecek yaz başı yeniden koyacak

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN 1
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN 1
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN

Geçmişte… Türk Hava Yolları tarafından Yenişehir-Ankara uçuşları başlatılırken Bursa Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde hemşeri dernekleri ve sivil toplum örgütleri yolcu garantisi vermişlerdi.
Koltuklar satılmasa bile, bilet ücretlerini BTSO ve STÖ’ler ödüyordu. Taşıma suyla değirmen dönmediği için bir süre sonra seferler iptal edildi.
Bora Jet başladığında yine yolcu krizi en büyük sorun oldu ve yürümedi.
Anadolu Jet ise önce Ankara’yı aktarma merkezi planladı. Aktarma saatleri bazı iller için sorun olsa da fena çözüm değildi.
Sonra…
Erzurum, Muş, Diyarbakır, Trabzon, Samsun uçuşları programa girdi, yaz başında Antalya eklendi. Bu sütunlarda uçaklardaki doluluk oranının sürekli arttığını defalarca paylaştık, “Bursa uçmayı sevdi” yorumları yaptık.
Son zamanlarda…
Ankara uçağı gelişinde yer bulmak zorlaştı. Rahat ve kolay ulaşımla Bursa’dan Anadolu’nun dört yanına gidilip gelinebiliyordu.
Bunun verdiği moralle de Anadolu Jet’ten daha fazla ile uçuş hattı açması isteniyordu. Hatta, Balkanlar için yoğun talep vardı.
İşte…
Erzurum, Muş, Samsun ve Antalya uçuşlarının programdan çıkarıldığı haberi bu süreçte geldi. Hadi, tatil sezonu bittiği için Antalya iptali anlaşılabilir, ama Erzurum, Muş, Samsun uçuşlarının doluluk oranı yüzde 80’i aşıyordu.
İptal nedenini…
Yenişehir uçuşlarının başından beri takipçisi olan, 4 hat iptal edildiğinde de bu sütunlardan 21 Eylül günü çok sert tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin açıkladı.
Anadolu Jet yönetimiyle yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Şahin’in söylediği şu:
“Bana Anadolu Jet’in zarar ettiği ve küçülme kararı aldığı bilgisi verildi. Bilet fiyatları ucuz olduğu için maliyeti karşılamadığını ifade ettiler.”
Bir de bilgi paylaştı:
“Ankara hattı da zarar ediyor. Fakat merkez olduğu için devam edecek. Trabzon ve Erzurum uçuşlarının da kafa kafaya geldiği söylendi.
Şunu ekledi:
“Yalnızca Bursa’dan uçuşlar değil, Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan yapılan bazı iç ve dış hat uçuşlarının da programdan çıkarıldığını öğrendim.”
Ardından…
“Hatta, Bora Jet’ten kiralanan 3 uçağın sözleşmeleri de iptal edilmiş” dedi ve şunu açıkladı:
“Anadolu Jet yönetimi, Ankara uçuşu saatlerinin aktarmalara göre yeniden revize edileceğini söylediler. Ayrıca, önümüzdeki yaz başında da iptal edilen hatların yeniden uçuş programına konacağını ifade ettiler.”