Türkiye bir aradayken çok güzel… Gün, Yenikapı Meydanı’ndan demokrasi ve gelecek için yeni bir kapı açma günü!

LİDERLER BİR ARADA
LİDERLER BİR ARADA

LİDERLER BİR ARADA10 yıl önceydi… Cumhurbaşkanı olarak Ahmet Necdet Sezer görevdeydi. Recep Tayyip Erdoğan o dönem Başbakan’dı. Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli muhalefet lideriydiler. Siyasette yüksek gerilim yaşanıyordu.
O günlerde…
Sohbetlerimizin tümünde Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu şunu söylüyordu:
“Sezer, Erdoğan, Baykal ve Bahçeli bir araya gelseler… Oturup çay içseler, ya da Ankara’nın herhangi bir yerinden şöyle birlikte yürüyerek geçseler siyasi tansiyon düşer, enflasyon iner, Dolar’ın ateşi söner, topluma huzur ve güven gelir.”
Tablo…
İsmail Hoca’nın hayaliydi, bugün gerçek oluyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan meydanlarda demokrasi nöbetini taçlandırarak sona erdireceği Yenikapı mitingi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı, Başbakan Binali Yıldırım’ı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi buluşturuyor.
Kuşku yok ki…
Darbe girişimi sonrası Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhalefet liderleri ile bir araya gelip fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan demokrasi adına umut veren ilk adımı atmıştı.
İşte…
Ülkenin birlik ve beraberliğini dosta-düşmana gösterecek, dünyaya mesaj verecek ikinci adım bugün İstanbul’daki Yenikapı Meydanı’nda atılıyor.
O adımı da…
Dün tüm gazeteler arasında en güzel Olay’ın manşeti yansıttı: Geleceğe YeniKapı.
Gerçekten de…
Bugün Yenikapı’da tarihi bir adım atılıyor. Liderlerin tam kadro podyuma çıkması, meydanın da tarihi bir kalabalığa evsahipliği yapacağını gösteriyor.
Siyasette karşı görüş ve eleştiri elbette olacak.
Fakat…
Toplumu geren, sonuç almaktan uzak günlük kısır siyaset polemiklerinin bugün itibariyle gündemden çıkması ve güçlü Türkiye için güçlü millet beraberliğinin ortaya konması her şeyden daha anlamlı.
Kaldı ki…
15 Temmuz’dan beri meydanlarda sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutanlar arasında her siyasi görüş ve her partiden insanlar var.
Meydanlardaki beraberliğin, Türkiye üzerine oynanan tüm oyunları bozacak bir güç birliğine dönüşmesi çok sevindirici.
Olay’ın dünkü manşetinde vurguladığı gibi, bugün geleceğe ‘yeni bir kapı’ açılıyor. Bu mesaj çok önemli.
Çünkü…
Türkiye bir aradayken çok güzel.