Yöntem geliştiren terörün havaalanı saldırında “maksat” başka: Taşeron örgütlerin Türkiye üzerinden dünyaya mesajı!

Binali Yıldırım’ın yeni hükümeti kurduğu günlerdi… Siyaset gündeminin Ahmet Davutoğlu-Binali Yıldırım değişikliğine odaklandığı günlerde AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’le sohbet ediyorduk.
“Önümüzde nasıl bir yol var, neler değişecek?” diye sorduğumuzda Şahin net bir ifadeyle şunu söyledi:
“Türkiye dış politikasının paradigmaları değişecek. İsrail, Mısır, Rusya gibi sorun yaşadığımız ülkelerle yeni bir sürece girilecek.”
Gündemdeki gelişmeler o değişimin başladığını gösteriyor.
Nitekim…
İsrail’le yaşanan krizin sonlandırıldığı ve anlaşmaya varıldığı açıklamasının olduğu gün Rusya’dan da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektuba sıcak yaklaşım açıklaması geldi.
Hemen arkasından…
Yani salı gecesi de Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’da, Türkiye’nin en büyük havaalanı olan Atatürk Hava Limanı’nda terörist saldırısı yaşandı.
Üstelik…
Avrupa’nın en iyi korunan 3 havaalanından biri olan ve yolcu kapasitesi ile dünya sıralamasında yer alan Atatürk Hava Limanı’na yapılan saldırı, terör tekniği bakımından yeni yöntemler geliştirildiğini gösteriyor.
Örneğin…
İlk kez üç kişilik canlı bombalı tim görüldü. Canlı bombanın kendini patlattığı eylemler yerine, önce silahla tarayan canlı bombalar sonra kendilerini patlattılar ve bu da yeni eylem şekli oldu.
Gerçi…
Başbakan Binali Yıldırım gece yarısından “ilk bulguların IŞİD terör örgütünü gösterdiğini” söyledi, ama terör örgütünün adının artık çok da önem taşımadığı görülüyor. Çünkü, amaç öne çıkıyor ve terör örgütleri de bu amaç için taşeronluk üstleniyorlar.
Anımsarsak…
İstanbul’da Sultanahmet’te patlayan bomba Alman turistleri hedef alıyordu. Yine İstanbul’da Beyoğlu’nda patlayan bombanın hedefinde İsrailli ve Arap turistler vardı.
Bu kez de…
Sorun yaşanan iki ülkeyle krizlerin aşıldığı, Rusya Devlet Başkanı Putin’in de “Rus turistlere Türkiye kapısını açma açıklaması” yaptığı günün öncesindeki akşam en büyük havaalanının Dış Hatlar Terminali gelişi hedef alındı.
Hatta…
Avrupa Birliği’nden çıkma kararı alan İngiltere’nin geçenlerde Türkiye’ye “askeri bazı konularda birlikte hareket etme” önerisini de buna katmak gerekir.
Kısacası…
Mesajı çok olan bu saldırı bir kez daha aynı sonuca çıkıyor:
Türkiye ne zaman uluslararası alanda bir şeyler yapma noktasına gelse, birileri devreye giriyor ve taşeron terör üzerinden kanlı mesajla uyarıyor.
Çünkü, maksat başka.