Öğrencilere armağan verilen törene Milli Eğitim katılmayınca Bozbey isyan etti: Nilüfer Belediyesi’ni ötekileştirmeyin

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY BİSİKLET TÖRENİ
NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA BOZBEY BİSİKLET TÖRENİ

Bursa’nın tartışmasız en kıdemli belediye başkanı. 1999’dan bu yana tam 4 dönem ve 17 yıldır Nilüfer Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. Türkiye’de de Melih Gökçek’ten sonra sıralamaya girecek durumda.
Bütün bu süreçte, Mustafa Bozbey’in seçmeniyle bağını güçlendiren özellikleri arasında insan ilişkilerindeki başarısı öne çıktı. Açıkça söylemek gerekirse, herkesle ve her kesimle iyi geçinmeyi başardı.
Ne var ki…
Başarılı öğrencilere bisiklet armağanı töreninde bu kez sitemleriyle dikkat çekti.
Konuşmasından…
2005 yılından bu yana sürdürdükleri “En Başarılı Kim?” projesi gereği, başarılı öğrencilere Nilüfer Belediyesi’nin “en çevreci araç” olan bisiklet armağan ettiği törene Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilgisinin giderek azaldığını anladık. Hatta Nilüfer Kaymakamı’nın gelmemesine de sitem vardı konuşmada.
Bozbey sitemleri yanında, dikkat çekici bir şey daha söylüyor:
“Devletin ilgili temsilcilerinin Nilüfer Belediyesi’ni ötekileştirdiğini görüyoruz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”
Açıkçası…
Zaman zaman yerel yönetimlerle kamu yönetimleri arasında ufak tefek sorunlar ya da görüş ayrılıkları olabilir, ama “devlet kurumunun belediyeyi ötekileştirdiği” söylemi dikkat çekici olmaktan çok, rahatsız edici bir durum ortaya koyuyor.
Öğrenciler için yapılan törene camiayı yöneten kurumun katılmamasının yöneticiler arası kişisel nedenleri olabilir ve buna saygı duymak gerekir, ama sorunun bu boyuta gelmiş olması rahatsız edeci.