Kendi bir türlü gelemedi, ama hızlı tren Bursa yolcusunun yolunu kısaltmak için Bozüyük ayarı yaptı

HIZLI TREN BOZÜYÜK GARI
HIZLI TREN BOZÜYÜK GARI

Koca bir kent sabırsızlıkla ve özlemle bekliyor, ama şu da bir gerçek ki Bursa ile hızlı trenin kavuşması yakın zamanda olabileceğe benzemiyor.
Çünkü…
23 Aralık 2012’de Balat’ta törenle Bursa İstasyonu temeli atıldı, ama Yenişehir-Osmaneli etabı için güzergah belirlenemediğinden proje aşamasına bile gelinemedi. Bursa-Yenişehir etabında da yaklaşık 400 milyon lira tünellerde bitti ve hızlı tren inşaatı kaldı.
İşte…
Hızlı trenin Bursa’ya gelişinde tıkanma noktası haline gelen Yenişehir-Osmaneli etabında sorunun çözüldüğünü 4 Mayıs 2016 günü bu sütunlarda AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in açıklamasıyla aktardık.
O açıklamada…
Osmaneli bağlantı noktası olarak proje ihalesinin güzergah değişiklikleriyle yapıldığını bildiren Şahin, sürenin ihale şartnamesine göre 540 gün olduğunu, fakat ihaleyi alan firmadan projeyi yıl sonuna kadar yani 240 günde teslim etmesinin istendiğini söyledi.
Şahin’le dün sohbet ederken, bunca gecikmeden sonra TCDD’nin Bursa’ya küçük bir jesti olarak da algılanabilecek sefer saati ayarlaması programı yapıldığını öğrendik.
Daha açık söylemek gerekirse…
Ankara yolculuklarında Eskişehir’den hızlı trene binen Bursa yolcuları için mesafe biraz kısalıyor.
Çünkü…
Ankara-İstanbul hattı üzerinde yer alan Bozüyük’te hızlı tren saatleri arttırılıyor. Halen Ankara gidiş olarak Bozüyük’ten sabah saat 09.00 ve akşam saat 19.00 olmak üzere günde iki kez Ankara yolcusu alan hızlı tren, yeni planlamada günde 4 kez yolcu alacak.
Böylece…
Gerek özel araçlarıyla, gerek hızlı tren bağlantılı otobüs seferleriyle Eskişehir’e gitmek durumunda kalan Bursalılar için yolculuk kısalacak. Hızlı tren bağlantılı otobüs seferlerineyse Eskişehir’den sonra Bozüyük de eklenecek.
Hızlı trenin Bozüyük Garı, ilçenin çevre yolu üzerinde, alışveriş merkezini geçtikten sonra sağ tarafta bulunuyor.
Buna karşın…
Dileyenler yine Eskişehir’i tercih edebilecek.
Hızlı trenin Eskişehir’den her gün Ankara’ya 9, İstanbul’a 7, Konya’ya 2 seferi var.