Meclis’te seçim hazırlığı gibi toplantı: İllerin sıkıntılarını milletvekilleri anlattı, Bakan Yardımcıları dinledi

MECLİS TOPLANTI, MEHMET ALİ ŞAHİN, MİLLETVEKİLLERİ, B.AKAN YARDIMCILARIGerçi… AK Parti yönetimi “Gündemimizde erken seçim yok” diyor, ama öyle adımlar atılıyor ki, ister istemez yeni bir seçim çağrıştırıyor.
Örneğin…
TBMM binası farklı bir toplantıya evsahipliği yaptı. Masanın başında AK Parti Genel Başkanvekili olarak Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Mehmet Ali Şahin oturuyordu.
Bir yanda Bursa, Balıkesir Manisa, Kütahya illerindeki AK Parti milletvekilleri, karşılarındaysa tüm bakanlıkların Bakan Yardımcıları vardı.
Şahin açılışta “Vatandaşa ne sözler verdik, neler yaptık, neler yapmamız gerekiyor, neler yapabiliriz?” sorusunu ortaya koyup sorunların ve milletvekili gözlemlerinin anlatılmasını istedi.
3.5 saat süren toplantıda herkes kendi gözlemini ve seçim çevresinin sorununu anlatırken Bursa milletvekillerinden Bennur Karaburun, 65 yaşa maaş bağlanırken sağlanan kolaylıkların engelliler için de sağlanmasını istedi.
Karaburun ayrıca Yıldırım’daki Engelsiz Yaşam Merkezi’nin bir an önce tamamlanması için destek isteğini de dile getirdi.
Hakan Çavuşoğlu özellikle Yunanistan’ın ehliyetlere Konstantiniye yazmasının İstanbul’da sıkıntıya yol açtığını vurguladı. Osman Mesten dağ yöresi yollarını gündeme getirdi.
Ayrıca…
Bennur Karaburun, Müfit Aydın, Emine Yavuz Gözgeç ve Osman Mesten konuşmalarında “kaçak yapılara elektrik su bağlanmasında kentsel dönüşüm şartının kaldırılmasını” istediler.
Kentsel dönüşümün zorunlu olması halinde kaçak yapıların yüzde 20’sine elektrik ve su bağlanabileceğini vurgulayan milletvekilleri, koşul kalkarsa tümünün sorununun çözüleceğini söylediler.
Benzerini duymadığımız bu toplantının çok verimli geçtiği kulağımıza geldi.