Kemal Demirel’in 6 yıl önce Yenişehir Havaalanı’nda oturma eyleminden bugünün umuduna yolculuk

KEMAL DEMİREL YENİŞEHİR HAVAALANI OTURMA EYLEMİTarih 15 Haziran 2012… CHP’nin eski Bursa Milletvekili olarak Kemal Demirel çağrısına dikkat çekmek için Yenişehir Havaalanı’nda oturma eylemi yapıyor. Yanında da dönemin CHP Yenişehir örgütü var.
Eylemde…
Ankara aktarmalı seferlere vatandaşın ilgi göstermediğini vurgularken şuna dikkat çekiyor:
“Türkiye’de ekonomiye katkı anlamında ikinci büyük vilayetiz. Bursa’dan  toplanan vergilerle Anadolu’ya hizmetler gidiyor. O halde bu havaalanı bütün Anadolu’nun havaalanıdır.”
Şunu da vurguluyor:
“Bursa ihracatta da katma değer üreten önemli bir il. Tarih, tarım, sanayi, oto sanayi, turizm ve şimdi de sağlık turizmi alanında Türkiye’nin en önemli ilinde yaşıyoruz. Ancak havaalanımız çalıştırılmıyor.”
Eylemin ve bu açıklamaların üstünden 4 yıla yakın zaman geçti.
Gerçi…
O açıklama yapıldığında aktarmalı olan seferler bugün 6 ile direkt yapılıyor ve 2 hafta önce Bursa’daki toplantıda Anadolu Jet hem 4 ile daha uçma, hem de mevcut hatların sefer sayısını arttırma planını açıkladı.
Demirel bugün de buna dikkat çekiyor:
“Havaalanının rantabl çalıştırılması için eylem yapmış bir siyasetçi olarak bugünkü gelişmeleri memnuniyetle izliyorum. Fakat açıklananlar yerine getirilmezse, bilinmeli ki daha kapsamlı eylemler yapmaya da hazırım.”