Bursa’da sağlık tesislerine rotasyon gibi planlama… Yıkılıp yeniden yapılacak 4 hastane yer değiştirecek

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU

Yaşı 50’nin üstünde olan Bursalılar anımsarlar… Ahmet Vefik Paşa tarafından yaptırılan ve 1947’de Haşim İşcan’ın valiliği döneminde inşaatında halkın gönüllü çalışmasıyla bugünkü halini alan Devlet Hastanesi uzun yıllar Bursa’nın tek hastanesi olarak hizmet verdi.
Altıparmak’
ta 1960’ta bugünkü Ticaret ve Sanayi Odası binasının yerinde hizmete giren SSK Hastanesi 1965’te Çekirge’de yeni binasına taşındı.
Ardından…
70’li yılların ortalarında Göğüs Hastanesi olarak planlanan şimdiki Yüksek İhtisas Hastanesi binasında Tıp Fakültesi Hastanesi devreye girdiğinde şehir dışında olduğu için tepki görmüştü.
Zübeydahanım Doğumevi
yapılınca Devlet Hastanesi rahatladı. Şevket Yılmaz Hastanesi de SSK’nın yükünü paylaştı.
Yanı sıra…
Bursa’
nın tek özel hastanesi olan Özel Bursa Hastanesi’ne 80’li yılların ortalarında Hayat, Konur ve Vatan hastaneleri eklendi. Son yıllarda kamu ve özel hastaneler kazandırıldı, ama kent büyüdüğü için yetmiyor.
Bu nedenle…
Bursa’
daki yataklı sağlık hizmetleri sil baştan planlanıyor.
Üstelik…
Yıllardır kullanılan hastanelerin yıkılıp yeniden yapılırken yerlerinin değiştirilmesi üzerinde çalışılıyor.
Örneğin…
Çekirge’
de eski SSK Hastanesi olan Çekirge Devlet Hastanesi yeni planlanan Acemler’deki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ne taşınacak. Taşınan hastanenin binası yıkılıp yerine yenisi yapılacak.
Yanı sıra…
Yüksek İhtisas Hastanesi
tümüyle Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi’ne taşınırken, binası yıkılıp Göğüs Hastanesi’nin de yer alacağı kampusta yenisi yapılacak.
Yeni binaya taşınacak Göğüs Hastanesi’nin aslında öğrenci yurdu olarak yapılan binası da yıkılıp yerine Diş Hastanesi yapılacak. Diş Hastanesi’nin boşaltacağı bina ise yıkılıp alanı Şevket Yılmaz Araştırma Hastanesi Kampusu girişi olarak yeniden düzenlenecek.
Bununla birlikte…
Kent içinde sıkışıp kaldığı için bölge trafiğini de olumsuz etkileyen emektar Bursa Devlet Hastanesi de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’unun 100 dönümlük arsa bağışlayacak hayırsever aradığı Demirtaş’a taşınacak.
Böylece…
Devlet Hastanesi
binası ve alanı turizme kazandırılırken İstanbul Caddesi olarak adlandırılan Yalova Yolu bölgesi de hastaneye kavuşacak.
Bütün bu planlamaları Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bizzat yönetiyor.
Hatta…
Bursa Devlet Hastanesi
dışında 4 hastanenin taşınmaları ve binalarının yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılmasına yönelik planlama son aşamaya geldi.