Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 600 yataklı yeni hastaneye Demirtaş’ta arsa hayırseveri arıyor!

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU
SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU

Bursa’nın hem kent, hem de kentli olarak başka yerlerden farkları var. Bunların başında her şeyi devletten beklememek geliyor. Bursa insanı, gelecek hizmete bizzat katkı yapıyor.
Örnekleri ortada.
Eğitimde vatandaş katkısıyla okul yaptırma konusunda Bursa’nın yanına bile yaklaşabilen yok. Bu kentin hayırseverleri, okul yaptırmak için yarışıyorlar.
Aynı durum sağlık için de geçerli.
Nitekim…
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önceki akşam Olay Televizyonu’nda konuk ettiğimiz Her Açıdan programında açık açık söyledi:
“Bursa’nın hayırseverleri İstanbul’da gördüğüm hayırseverlerden daha ileride.”
Bunu söyleme nedeni şu:
“Rahmetli Ali Osman Sönmez adına Acemler’e yapılacak 750 yataklı yeni hastane için oğlu Celal Sönmez Bey’e teşekkür ediyorum.”
Tam bu noktada şu bilgiyi verdi:
“Acemler’in mimari projeleri bitti, ihaleye esas olacak hesapları çıkarıldı. Mart ayında ihale tarihini alacağız. 2-3 ay içinde de temelini atarız.”
Ardından…
“Şimdi bir hayırsever daha arıyorum” dedi ve şu çağrıyı yaptı:
“Demirtaş’ta hastane yapabileceğimiz geniş arazi bağışlayacak hayırseveri yakaladığımız zaman, arsanın büyüklüğüne göre 400 ile 600 arası yatak kapasiteli çok güzel bir hastane yapacağız.”
Şunu da ekledi:
“100 dönüm kadar arsaya ihtiyacımız var. Arsa ne kadar büyük olursa, hastane de o kadar görkemli olacak, ona göre projelendireceğiz.”
Son dönem…
Bursa’ya önemli sağlık yatırımları yapılıyor. Bir yandan 1500 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi kompleksi devam ederken, diğer yandan iki dağ ilçesi dışında hastanesiz ilçe neredeyse kalmadı. Üstelik eskisi gibi kara beton yığını hastane binası yok artık, yeni hastaneler mimarileriyle göz kamaştırıyor.
Bunların yanında…
Müezzinoğlu’nun hayırsever aradığı Demirtaş projesi  Bursa için yeni olacak.
Gerçi…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir sohbetimizde “İstanbul Caddesi’nde hastane yok” deyip BUTTİM civarını adres göstermişti, ama Müezzinoğlu bu öneriyi Demirtaş’ta 600 yataklı hastaneye dönüştürmüş.
Üstelik, acele ediyor:
“Önümüzdeki 2 ay içinde Demirtaş’ta yapılacak hastane için arsasını bağışlayacak hayırsever bulabilirsek hemen başlayacağız.”
Ya bulunamazsa?
Sorunun cevabını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu şöyle verdi:
“Eğer Demirtaş’ta hastane arsası bulamazsak, Samanlı’daki arsamız hazır. Yeni hastane projesini oraya kaydıracağız.”
Bu arada…
Büyükorhan ve Harmancık için de 24 saat sağlık hizmeti verebilecek butik hastaneler planlandığını açıkladı.