Meydan tartışılıyor, ama Atatürk Stadyumu da unutulamıyor: Yenisi yapıldı diye eskisini yıkmak şart mı?

ATATÜRK STADYUMUKamuoyunun Timsah Arena olarak kabul ettiği Büyükşehir Belediyesi Stadyumu dünya ölçülerinde muhteşem oldu. Fakat, kent meydanı yapılmak üzere eski stadın, yani Atatürk Stadyumu’nun yıkılması hala tartışılıyor.
Gerçi…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe son açıklamasında eski başkan Erdem Saker’in önerisi doğrultusunda kapalı tribünün korunabileceğini söyledi, ama yine de Atatürk Stadyumu’nun yıkılmasına karşı önemli bir kesim var.
Osman Arıkan da stadyumun yıkılmasına karşı olanlardan.
Bir dönem CHP ve Bursa siyasetinin etkili isimlerinden olan Arıkan, bazı çevrelerde ortaya çıkan “Atatürk’ün adının silinmesi” kaygısına katılmadığını ifade ediyor ve bu kent için  siyaset yapmış biri olarak şunu soruyor:
“Yenisi yapıldı diye eskisini yıkmak şart mı?”
Meydan ihtiyacı için farklı düşünüyor:
“Bursa 1940’lardaki gibi Altıparmak ve Atatürk caddelerinden ibaret değil. Bugün Doburca’nın ötelerinden başlayıp, Kestel’i aşarak İnegöl sınırlarını zorlayan bir Bursa söz konusu.”
Sonra da Başkan Altepe’ye sesleniyor:
“Surları restore eden, Bali Bey Han, Ördekli Hamamı, Muradiye Külliyesi ve çok sayıda eseri gün yüzüne çıkaran, Balkanlardaki Osmanlı eserlerini ayağa kaldırmaya giriştiği için kutluyoruz.”
Şunu da ekliyor:
” Ama… Kent Meydanı için Atatürk Stadyumu yıkılmamalı.”