Erdem Saker, yıllarca sır kalmış “ulaşımı etkileyen 2 ciddi hataya karşı 2 kritik uyarısını” açıkladı

ERDEM SAKER
ERDEM SAKER

Tüm yaşamı Bursa için üretmek, Bursa için çalışmak ve Bursa’ya hizmet ile geçen Erdem Saker adını herhalde Bursa’da yaşayan herkes bilir.
23 yılı Bölge Müdürü olmak üzere 35 yıllık DSİ görevi ardından 1994-1999 arası da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak çok sevdiği Bursa’ya hizmet etti.
Anımsıyoruz da…
DSİ Bölge Müdürü olduğu dönemde pek çok kez Ankara’dan davet aldı. Bazen DSİ Genel Müdürlüğü önerildi, bazen DSİ’nin bağlı olduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı önüne kondu, bazen de siyasete için davet edildi.
Hiçbirinde Bursa’yı bırakmadı.
Büyükşehir dönemi sonrası da deneyimi ve sahip olduğu bilgiyi Bursa’ya açtı ve düşünceleriyle, önerilerini paylaştı.
Geçenlerde…
Bir sabah çat-kapı ziyaretine gittik. Aklı fikri Bursa olan biriyle doğal olarak Bursa konuşulur, biz de Saker’le onu yaptık.
Bir ara…
Bursa’nın son 40 yılında bugünkü ulaşımı etkileyen hatalar gündeme gelince, Saker de yaptığı 2 kritik uyarıyı anlattı.
Birincisi…
70’li yılların başlarında Mudanya Yolu yapılırken, İzmir Yolu’ndan ayrılan noktadaki viyadük projesine DSİ Bölge Müdürü olarak itirazı.
Dedi ki:
“Mudanya Kavşağı projesini görünce Karayolları’nı uyardım. Bu kavşağın hem İzmir Yolu, hem de Orhaneli Yolu ile kesişmesi gerektiğini söyledim ve Carrefour önünü gösterdim.”
Şunu ekledi:
“O vakitler bölge boş araziydi. Yol Hamitler’den Orhaneli Kavşağı’na gelmeliydi. Yakın arayla yerde iki kavşağa gerek kalmayacak, Mudanya-İzmir-Orhaneli yolları aynı kavşakta kesişecekti. Ama dinletemedim.”
Söylediği şu:
“Biz DSİ’de projelere arazi genelinde geniş olarak bakıyoruz. Ama Karayolları yalnızca yol bazında düşünüyor.”
Ardından…
“Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemde Karayolları da Çevre Yolu projesini hazırlıyordu” dedi ve ikinci uyarısını paylaştı:
“Çevre Yolu’nu Mudanya Yolu’na bağlayacak bağlantı yolu için yapılacak viyadükleri görünce, ayakların kesinlikle Mudanya Yolu üstünde olmaması gerektiğini söyledim.”
Şunu vurguladı:
“Fakat o tarihte Mudanya Yolu Karayolları’na aitti. Projeyi düşündükleri gibi yaptılar, uyarılara kulak asmadılar.”
Üzüntüsü şu:
“Bugün ikisi de Bursa ulaşımı için sorun. Mudanya Yolu’ndaki viyadük ayakları Bursaray’ın önünü kesti. Mudanya Kavşağı da yıkılıp yeniden yapılıyor.”