Önce çiftçiler, sonra tarımsal sanayi… Bursa’nın “tarım konseyi” gibi heyet Ankara’ya çıkarma yaptı

FARUK ÇELİK VE BURSA TARIM SEKTÖRÜAnımsıyoruz da… 1980 öncesi Adalet Partisi iktidarında Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı görevine Bursa Milletvekili Cemal Külahlı geldiğinde, tarım kenti olan Bursa’da büyük bir sevinç oluşmuştu.
Şimdiyse…
Seçim çevresi 2 dönemdir Şanlıurfa olsa bile Bursa’nın siyasetçisi kabul ettiğimiz Faruk Çelik hükümette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini üstlendi. Bir anlamda, bu görevdeki ikinci Bursa siyasetçisi oldu.
O nedenle…
Bursa’nın tarım sektörünü oluşturan tüm yapılarında büyük bir mutluluk var. Çelik’in siyaset anlayışı gereği ulaşılabilir olması, tarım kesiminin tümüne Ankara yolunu açtı.
Nitekim…
Yılbaşı öncesi Ziraat Odaları başkanları Ankara’ya gidip Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’le görüştüler, sorunlara çözümler önerdiler.
Ardından…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin önderliğinde adeta Bursa’nın tarım konseyi olabilecek genişlikte bir başka tarımsal heyet Çelik’le görüştü.
Heyette…
Bursa Ticaret Borsası’ndan Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kırmızıay, Meclis Üyesi ve Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın yanı sıra Büyükşehir öncülüğünde yeni kurulan Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş ile Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız vardı.
Ayrıca…
Karacabey’den Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Meclis Başkanı Asım Ünen, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halit Elbir ile birlikte Mustafakemalpaşa’dan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Düvenci ve Başkan Yardımcısı Ali Altıntaş heyetteydi.
Yanı sıra…
İznik’ten Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dede, Meclis Başkanı Serkan Mançolar’ın yer aldıkları heyette İnegöl’den Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, Meclis Başkanı Sadık Gülerel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Muhteşem Kaynakçı yer aldı.
Yine İnegöl’den yönetim kurulu üyeleri Bülent Tanrıkulu, Ahmet Uğur, Rıdvan Kocaağa, Osman Ceylan ile Genel Sekreter Mustafa Şentürk heyetteydiler.
Yenişehir’den Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Torun, Meclis Başkanı Salih Hoşgönül, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Saim Bolacan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Şen görüşmeye katılanlar arasındaydılar.
Bu arada…
Dünya Ticaret Merkezi Başkanı ve TOBB eski Yönetim Kurulu Üyesi olan BTSO Meclis Üyesi İlhan Parseker de bu ziyarette Bursa’nın tarım konseyi özelliğindeki heyeti yalnız bırakmadı.