Kavşak krizi… Geçit Kavşağı kapatılınca sıkışan Korupark Kavşağı için 3 pratik çözüm ve alternatif!

Mudanya Yolu’na akışkanlık sağlamak amacıyla Geçit Kavşağı kapatılınca, Korupark Kavşağı’nda hesapta olmayan kriz çıktı. Özellikle akşam saatlerinde Korupark Kavşağı’ndan dönüş yapabilmek kâbus haline geldi.
Sıkışma, kent merkezi yönüne gelişi de olumsuz etkiliyor.
Krizi çözme yolunda ilk pratik adım geçtiğimiz günlerde atıldı ve Korupark Kavşağı sinyalizasyonunda kırmızı ışıkta bekleme süreleri yeniden düzenlendi, ama çok ciddi bir rahatlama getirmedi.
Çünkü…
Organize Sanayi Bölgesi’ne girmek ya da çıkmak isteyen ağır tonajlı büyük araçlar kavşağı sıkıştırıyor. Bu tipte 1 araç,  küçük 5 aracın döneceği sürede zamana yol açıyor.
Bu noktada…
Kısa adı NOSAB olan Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ve kısa adı NİLSİAD olan Nilüfer Sanayici ve İşadamları Derneği kurucu başkanı Yalçın Aras’tan pratik çözüm önerisi geldi.
Söylediği şu:
“Çevre Yolu’nda yapımına başlanan Kent Hastanesi karşısından Bursa ve Nilüfer OSB’lere giden yol var. Eğer Çevre Yolu’ndan bu yola giriş ve çıkış verilirse TIR’ların Korupark Kavşağı’nı kullanmalarına gerek kalmaz.”
Galiba…
Kavşak kriziyle ilgili en pratik çözüm önerisi bu. Fakat yaşama geçirebilmek için Karayolları’nın izni gerekiyor ki siyasi irade isterse bunu rahatlıkla çözer.
Aras’ın bir pratik çözüm önerisi daha var:
“Hasköy ile Balat arasında Geçit Köprüsü’ne alternatif bir köprü var. Fakat bu tarihi köprü kamyon trafiğini taşıyamayacağı için kapatıldı. Eğer küçük araç trafiğine açılırsa, ya da yanına yeni köprü yapılırsa çok sayıda aracın Bursa-Mudanya yoluna çıkmasına ve Korupark’tan dönmesine gerek kalmaz.”
İlgililere duyurulur.