Kar etkisi kentin doğusundan batısına geçti… Mudanya Yolu kapanmadı, ama Nilüfer çok etkilendi

MUDANYA YOLU KAR KALAN ARAÇLARKar yağışı, hele afete dönüşen kar yağışları kent yaşamını hep olumsuz etkiler. Kent yaşamı daha çok ulaşım üzerine sorunlar ürettiği için, kar yağdığında kentin sorunu haline gelir.
Nitekim…
Daha geçen yıla kadar karla mücadele konusunda ciddi sorunlar ortaya çıktı. Doğal olarak bunlar eleştiri şeklinde kamuoyuna yansıdı.
Perşembe günü yoğunlaşan kar yağışını ise Bursa ciddi sorun yaşamadan atlatmayı başardı. Özellikle yollarda alınan önlemlerin işe yaradığı görüldü.
O nedenle…
Hep eleştirdiğimiz kurumları, bu kez haklarını verip kutlamak gerekiyor.
Bu noktada…
İlgimizi çeken bir durum daha var.  5-6 yıl öncesine kadar kar yağdığında en çok etkilenen kentin doğusu olur, Ankara Yolu’nda ulaşım aksardı.
Oysa…
Son iki yıldır bu sorunun doğudan batıya geçtiği görülüyor. Artık denize giden yol olmasına karşın Mudanya Yolu en çok etkilenen yol, Nilüfer ise en çok etkilenen bölge oldu
Açıkçası…
Mudanya Yolu ve Nilüfer her kar yağışında Sibirya gibi oluyor.
Geçen yıl Mudanya Yolu’nda ulaşım kesildi, yol saatlerce kapalı kaldı. Bu yıl aynı sorunun yaşanmamasının değişik nedenleri var.
Örneğin…
Karayolları eskiden yollardaki kar mücadelesini deneyimli olan kendi ekipleriyle yapardı. Son yıllardaysa özelleştirme politikasıyla karla mücadele işi ihaleye veriliyor. Geçen yıl Mudanya Yolu’ndaki karla mücadeleyi yapan firma ne yazık ki başarılı değildi.
Bu yıl…
Mudanya Yolu geçen yıl Karayolları’ndan Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği için, kar mücadelesini Büyükşehir ekipleri yaptı. Onlar da ilk gün sabah erken saatlerde bazı sorunlar ortaya çıksa da, başarılı oldular ve fırtına küçük sorunlar dışında kent yaşamını çok fazla etkilemeden atlatıldı.