Başbakan’a Orhaneli için Mermer OSB’nin önemini anlattı, Enerji Bakanı’ndan destek geldi

AK PARTİ AFYON KAMPI BAŞBAKAN VE BAKANLARAfyon Kampı sırasındaki 5.5 saatlik toplantıda yalnızca Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmadı, milletvekillerine de isteklerini ve önerilerini paylaşmaları için söz verdi. Başvuran herkes de konuşma şansı elde etti.
Üstelik…
Başbakan Davutoğlu yanına yardımcılarını, arka sıraya da bakanları oturtup iki sıra halinde milletvekillerinin önüne çıkarak farklı bir platform oluşturdu.
Konuşmacılardan biri de AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun’du. Konuşmasında, Orhaneli’ndeki zengin mermer yataklarının üretime açılması konusunu gündeme getirdi.
Sözlerine…
“Bursa’nın Orhaneli ilçesini kapsayan bölgede 900 yıllık muhteşem mermer yatakları tespit edildi. Ancak bu değeri ne yazık ki değerlendiremiyoruz” diyerek başladı ve önemli bir tespit aktardı:
“Örneğin kütükler halinde çok cüzi bir paraya ihraç ettiğimiz mermerleri, işlendikten sonra sattığımızın 40 katına geri alıyoruz.”
Şu isteği iletti:
“Orhaneli bölgesi bu zengin mermer yataklarının işlenip değerlendirilmesi için Mermer Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını istiyor.”
Ardından…
“Bu konuda Berat Albayrak Bakanımıza da bilgi verdim” dedi ve yine önemli bir noktaya işaret etti:
“Aslında, tek başına mermer ocaklarının işletilmesi de yeterli değil. Bu bölgede yine Uludağ Üniversitesi bu alanda bir birim açmalı ve kalifiye eleman yetiştirilmesini sağlamalı. Böylece sektör de kendini geliştirir.”
Şuna da dikkat çekti:
“Mermer OSB Orhaneli için istihdam kaynağı haline gelir. Kırsaldan kent merkezine göçü önlemesi bir yana, kent merkezinden Orhaneli’ne geri dönüşlerin başlamasına yol açar. İstihdamı geliştirir.”
Bunun üzerine…
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak söz aldı ve şunu söyledi:
“Sayın Karaburun’un verdiği dosyayı inceliyoruz. İnşallah yakın zamanda işleme alırız.”