Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli’den CHP kongresine mesaj: Kongreye kimse müdahil olmamalı

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ SENA KALELİ
CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ SENA KALELİ

Gerçi… Prof. Dr. Hasan Ertürk de aday ve çalışmalarını sessizce sürdürüyor. Fakat yarın yapılacak CHP İl kongresinin İl Başkanı Zafer Yıldız ile Şadi Özdemir arasında geçeceği görülüyor.
Üstelik…
Başa baş giden bir kongre süreci ve ortaya çıkan keskinleşmeye karşın ilginç gel-gitlerin yaşandığı bir kongre kulisi var. O bakımdan kongre salonuna kadar sonuca ilişkin öngörüde bulunmak da, tahmin yapmak da zor.
Dikkat çekense…
4 milletvekili Ankara’da TBMM çalışmalarına katılırken Bursa’da kalan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın adaylardan daha fazla yorulması. Hele desteklediği Şadi Özdemir onun kadar asılsa genel başkan bile seçilebilir.
İşte…
Böyle bir süreçte CHP Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli’ye kongreyle ilgili görüşlerini sorduk. Bakışı şu:
“Parti Meclisi Üyesi olarak herhangi bir yönlendirmem olmadı, olması da doğru değil. Herkes kendi iradesiyle karar vermeli, öyle düşünüyorum.”
Ardından…
“Kim il başkanı seçilirse onunla çalışacağız” dedi ve şunu ekledi:
“Bizim partililerimiz kendi kararlarını kendi iradeleriyle verebilecek niteliktedir. Onların kararlarına saygılı olmak gerekir.”
Düşüncesiyse şu:
“İster Genel Başkan Yardımcısı, ister belediye başkanı, ister milletvekili… Kim olursa olsun kongreye müdahale edilmemeli. Kongreye müdahaleyi doğru bulmuyorum.”