Mudanya Yolu ulaşımında yeni dönem: Kapatılan Geçit Kavşağı için 3 alternatif proje üzerinde çalışılıyor

GEÇİT KAVŞAĞI ALTERNATİFGeçen hafta… Çarşamba sabahı Mudanya Yolu’ndan geçenler, Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin Geçit Kavşağı’nı kapatmakta olduğunu görünce habersiz yakalandıklarını düşünüp şaşırdılar.
Çünkü…
Kent merkezi yönünden gelip Balat’a dönecek araçlarla, Mudanya yönünden gelip Özhan ve Özdilek marketleriyle onların arkasındaki yerleşim bölgesine gidecek araçlar bir anda çaresizlik hissettiler.
Oysa…
Bu sütunların okurları, kısa adı UKOME olan Ulaştırma Koordinasyon Merkezi tarafından Mudanya Yolu’nda Geçit’te tıkanan trafiği rahatlatmak amacıyla Geçit Kavşağı’nın sabah 07.00-10.00 ve akşam da 17.00-20.00 saatleri arasında kapatılması kararı verdiğini 16 Temmuz günü okudular.
Ancak…
O karar, trafiğin yoğun olduğu yaz ayları boyunca bir türlü uygulanamadı.
Kuşku yok ki, uygulama Mudanya Yolu’nda ulaşımı akışkan hale getirmeyi amaçlıyor. Bunda da gereklilik var.
Çünkü…
O yol artık Bursa-İstanbul deniz bağlantısını sağlıyor. BUDO’nun deniz otobüsü, İDO’nun da hızlı feribot ve deniz otobüsü sürekli yolcu taşıyor. Ne var ki, Geçit’te tıkanan trafik yolculara sefer kaçırtıyor.
BUDO bu nedenle sabah ve akşam seferlerini 10 dakika geç kaldırıyor.
Gelinen noktada…
Geçit Kavşağı’nın kapatılmasıyla yolda akışkanlık sağlandı. Fakat, bu kez de Balat’a dönecek araçlar Bademli Köprülü Kavşağı’na yönelince sorun çıktı.
Buna, Özhan ve Özdilek marketleriyle arkadaki yerleşim alanlarına gideceklerin Korupark Kavşağı’nda yol açtıkları yoğunluk eklendi.
Şimdiyse…
Büyükşehir ortaya çıkan yeni durum karşısında, Geçit Kavşağı ile ilgili 3 alternatif üzerinde çalışıyor.
Bir…
Aslında Bursaray’lı bir geçiş için bat-çık planlanmıştı, fakat Bursaray güzergahı değişti. Yine de bat-çık en önemli çözüm görülüyor.
İki…
Yerin özelliği ve kot farkı uygun olduğu için eski Teknik Malzeme fabrikası önünden karşıya viyadüklü çözüm üstünde duruluyor.
Üç…
Kent merkezi yönünden gelen araçlar Çevre Yolu girişine saptıktan sonra İzmir Yolu ayrımına gelmeden açılacak girişle Balat’a ulaşabilmeleri düşünülüyor.
Karşılığında…
Balat’tan çıkacak araçlar için de, Çevre Yolu’nun altından geçen mevcut yoldan yapımı devam eden Endülüs Park yanına bir bağlantı da yine gündemde.
İşte…
Büyükşehir şimdi bir yanda kapattığı Geçit Kavşağı’ndaki havuzu kaldırıp yolu rahatlatmayı planlarken, bir yandan da bu 3 alternatif üzerinde çalışıyor.