CHP’nin yeni İl Başkanı Şadi Özdemir’in işi hiç kolay değil: Kongrede ayrışan partide önceliği dışlamadan kucaklaşmak!

CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR

Şadi Özdemir’i yıllardır tanırız. Siyasi üslubunu konuşmak ve uzlaşmak şeklinde yorumlayabiliriz. Kavgayı sevmez, diyaloğu önemser.
En önemlisi…
Geçmişte SHP İl Başkanı olduğu dönemde proje siyaseti yapmayı severdi. Kendisi çalıştığı gibi, herkesi çalıştıracak projeler üretir.
O bakımdan…
İl Başkanı olarak CHP’ye bu dönemde çok çalışma anlayışı getireceğini şimdiden söylemek mümkün değil.
Yanı sıra…
Pazar günü herkesin birbirini ötekileştirmekle suçlayıp keskinleşen bir kongre yaşayan CHP’nin bugünkü durumu için uzlaşmacı ve diyalogçu özellikleri bir şans olabilir.
Fakat…
Kongrede ortaya çıkan tablo işinin hiç de kolay olmadığını gösteriyor.
Ama…
Konuşmamızda Şadi Özdemir’i hazır ve istekli gördük. Bugün devralacağı CHP İl Başkanlığı görevinde yapacaklarını planlamış.
Önceliği de…
CHP’de hiç kimseyi dışlamadan, herkesi kucaklamaya vermiş.
Yani…
“Seçildik, şimdi ne yapacağız?” diye çevresine bakınma pozisyonunda değil.
Dedi ki:
“Kongre öncesi söylediklerim aynen geçerli. Kucaklayıcı yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Kimseyi dışarıda bırakmayacağız, herkesle el ele olacağız.”
Yeni yılda CHP için yeni bir süreç başlayacağını düşünüyor. O nedenle elini herkese uzatma noktasında ısrarlı:
“Kararları yönetim kurulu olarak hep beraber alacağız. Karar sürecine ilçe başkanlarımızı da katacağız. Daha çok kişiden yararlanacağız.”
Bir adım daha attı:
“Hatta diğer iki listedeki arkadaşlarımızı da bu süreçlere katacağız. Hep beraber kucaklaşıp, el ele ileriye doğru yürüyeceğiz.”
Bu doğrultuda…
Kongre sürecindeki tavrını da sürdürdüğünü gösteren önemli bir mesaj verdi:
“Kongrede ayrı düştüğümüz, bu partinin yetiştirdiği çok değerli arkadaşlar var. Bu partinin yetiştirdiği değerleri kenara atma lüksümüz yok. Onlar da bizimle birlikte olacaklar.”
Hedefi şu:
“Herkesle el ele, çalışmaya odaklanmış bir parti yönetimi olacağız. Vaat ettiğim izleme ve çalışma gruplarını hemen oluşturacağız.”