CHP’de beklenen karar: İl Başkanı Zafer Yıldız aday olmaya karar verdi

ZAFER YILDIZ
ZAFER YILDIZ

CHP’de iki hafta önce başlayan ilçe kongreleri bugünkü Osmangazi ve Kestel kongreleriyle sona eriyor. Sonra sıra 27 Aralık’taki İl kongresine gelecek.
Bugüne kadar…
İl başkan adaylığını açıklayan tek kişi Prof. Dr. Hasan Ertürk oldu. Kongreyle ilgili yapılan hesaplar genelde Osmangazi’nin kilit pozisyonuna dayanıyor.
Çünkü…
Her partide olduğu gibi CHP’de de il kongresine en çok delegeyi Osmangazi veriyor. O bakından Osmangazi’de Recep Çohan’ın göreve devam etmesi halinde farklı, İsmet Karaca’nın seçilmesi halinde farklı yapımların oluşması muhtemel.
Bunun için…
İl kongresi için hesap yapanların kararlarını Osmangazi kongresi sonrasına bıraktıklarını duyuyoruz. İl Başkanı Zafer Yıldız’ın kararı da bekleniyor.
İşte…
Böyle bir süreçte ve dün Nilüfer kongresi sürerken kulağımıza adaylık kararı geldi. Duyumlara göre, CHP İl Başkanı Zafer Yıldız aday olma kararı vermiş.
Yaptığımız son görüşmede, Yıldız aday olup olmama yönünde henüz karar vermediğini söylemişti. Sözlerinden de “aday olmayacağı” izlenimi edinmiştik.
Dün adaylık haberini duyunca sormak için aradık, ne var ki ulaşamadık. Ama çevresi kararını verdiğini ve aday olacağını ısrarla söyledi.
Görünüşe göre…
Metin Çelik’in geçen yıl bu zamanlar aday adayı olmak üzere ayrılmasıyla İl Başkanlığı’na atanan Zafer Yıldız görevini seçilmiş olarak sürdürmek istiyor.