Faruk Çelik’in terör uyarısı yaptığı “Oyuna gelme kardeşim” videosu YouTube’u salladı

FARUK ÇELİK REKLAM FİLMİ OYUNA GELME KARDEŞİMHemen baştan söyleyelim… İzlerken insanın tüyleri diken diken oluyor, resmen etkileniyor. Senaryo da, görüntüler de çok çarpıcı.
Sınır bölgesinde bir karakol…
Türk askeri nöbetteyken bir terörist de kayanın arkasından nişan alıp telsizle kendi üstlerine bildiriyor, “Atış serbest” komutu alıyor. Fakat nöbetteki askeri tam göremiyor.
Sürünerek biraz daha yaklaşıyor. Yeniden nişan aldığında askerin Kürtçe türkü söylediğini duyuyor. Parmağı tetikte, telsize sarılıp bunu bildiriyor. Karşıdan “Sana ne, öldürsene” talimatı geliyor.
Yeniden nişan alıyor. Tam tetiğe basacağı sırada gözünün önünde şehit cenazeleri canlanıyor.
Bunun üzerine…
Ateş edemeyen ve Kürtçe türkü söyleyen askeri vuramayan terörist silahı bırakıp, üstündekileri çıkarıyor. Kendi giysileriyle aşağı iniyor ve nöbetçinin önünden geçerken de elini kaldırıp Kürtçe olarak “Hayırlı nöbetler asker” diyor.
Asker de yine Kürtçe olarak “Eyvallah kardeşim” cevabını veriyor.
Sonra da…
Ekrana AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik geliyor. İkinci kez Urfa’dan aday gösterilen Çelik, bugünkü süreçte bölgeye yönelik kritik mesajı kısa üç cümleyle veriyor:
“Mesele memleket meselesi. Oyunuza dikkat edin. Oyuna gelmeyin.”
İşte…
AK Parti’nin Güneydoğu’ya mesaj için hazırlayıp “Oyuna Gelme Kardeşim” başlığıyla duyurduğu Faruk Çelik’li reklam filmi, dün video paylaşım sitesi YouTube’u resmen salladı ve izlenme rekorları kırıldı.