DP’nin kozu genç lideri: Yunanistan ve Kanada seçti, genç başbakan sırası bize geldi!

DP İL BAŞKAN YARDIMCISI RIFAT HALİÇ VE DP YILDIRIM İLÇE BAŞKANI ENGİN ÖZKAN
DP İL BAŞKAN YARDIMCISI RIFAT HALİÇ VE DP YILDIRIM İLÇE BAŞKANI ENGİN ÖZKAN

Aslında… Demokrat Parti sahaya çıktığı zaman, eski seçmenini buluyor. Zaten o eski seçmen de “Neredesiniz?” diye karşılıyor. Fakat geçmişte DYP ve DP’ye oy verenlerin büyük çoğunluğu günümüzde başka partilerin seçmeni oldular.
Bunun elbette çeşitli nedenleri var, ama biri de logo karışıklığı olarak kabul ediliyor.
Çünkü…
DYP’nin ANAP’la birleşmesi sürecinde iki parti DP adıyla siyasi yolculuğa devam etme kararı alırken, DYP adı terk edildi ve bir başka siyasi oluşum da bu adı aldı.
Gerçi…
Yargı kararıyla DYP logosundaki Kırat’ın kaldırılması sağlandı, ama DYP adına aşina olan kimi eski seçmen yine aynı alışkanlıkla DP sanıp yönelebiliyor.
Bununla birlikte…
DP İl Başkan Yardımcısı Rıfat Haliç ve Yıldırım İlçe Başkanı Engin Özkan’la sohbet ederken farklı bir noktaya değindiler.
Önce…
DP’nin şu sıralar gündemde olan Meclis’te 5. parti tartışmasına girip “5. parti DP olacak” dediler, sonra da asıl hedeflerini dile getirdiler:
“Komşumuz Yunanistan genç başbakan seçti. Kanada’nın da artık genç başbakanı var. Bizim genel başkanımız 39 yaşında ve en genç lider. O bakımdan genç başbakan sırası bize geldi.”
Sohbet sırasında…
DP İl Başkanı Mehmet Hamaloğlu öncülüğünde Bursa’da eski günlere dönüp Kırat’ı yeniden ayağa kaldırmak için sahada çalıştıklarını söyleyen Haliç ve Özkan şuna da vurgu yaptılar:
“Terörü biz bitirmiştik, yine biz bitireceğiz.”