CHP’de kongre süreci 15 Ağustos’ta delege seçimiyle başlıyor, ama seçim olursa yetki YSK’nın!

CHP İL BAŞKANI ZAFER YILDIZ
CHP İL BAŞKANI ZAFER YILDIZ

Ankara’da bir yandan koalisyon görüşmeleri, diğer yandan yeniden seçim hesapları yapılırken, CHP kongre süreci kapsamında delege seçimleri için hazırlıklarını tamamladı.
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız’la sohbet ederken şu bilgiyi verdi:
“Salı günü ilçe başkanlarımızla toplantı yaptık. Alınan karar gereği ilçe başkanları delege seçimlerinin planlamasını yapmaya başladılar.”
Şu bilgiyi paylaştı:
“İlçe başkanlarımız delege seçimini hafta sonu yapıp bitirmek istiyorlar. Fakat bu kolay değil. Eskiden ilçe merkezinde bitiyordu. Şimdi köyler mahalle oldu. Örneğin Mustafakemalpaşa’nın 100 mahallesi var. Hatta ilçeden büyük mahalleler var. Cumartesi-pazar bitecek gibi değil.”
Bu nedenle…
Delege seçimlerinin hafta içinden başlayıp hafta sonu devam edeceğini söyledikten sonra kongre süreci takvimini anımsattı:
“Delege seçimlerine 15 Ağustos’ta başlıyoruz. Eylül-ekim aylarında ilçe kongrelerimizi, kasım sonuna kadar da il kongrelerimizi bitireceğiz.”
Peki…
Seçimin yenilenmesi yolu açılırsa? O zaman kongreler ne olacak?
Yıldız şu cevabı verdi:
“Kongre sürecini başlatma kararını aldık. Artık bizim vereceğimiz kararla iptali mümkün değil. Seçim olsa da kongreler devam edecek.”
Ardından…
“Ya da” dedi ve devam etti:
“Seçim olursa, bu konudaki yetki Yüksek Seçim Kurulu’na geçiyor. Yani, kongreleri durdurma ya da erteleme yetkisi YSK’da olacak.”