Amerika Zeynep’i konuşuyor… Bursalı genç profesör New York Times’da makale konusu oldu

BURSALI PROFESÖR ZEYNEP TON
BURSALI PROFESÖR ZEYNEP TON

Uzun zamandır bu sütunların okuru olanlar için Profesör Zeynep Ton hiç de yabancı bir isim değil.
Bursa’da yaşayanların yakından tanıdıkları Eczacı Handan Askeran Ton ve Basketbol Antrenörü Necmi Ton’un kızı Zeynep Ton küçük yaşta voleybol bursuyla üniversite okumak için gittiği Amerika’da başarıdan başarıya koşuyor.
2 yıl önce 40 Yaş Altı Dünyanın En İyi Profesörleri arasına giren Zeynep Hoca halen eğitim verdiği MIT üniversitesine de transferle geldi.
Küçüklüğünü bilen, anne ve babasını tanıyan bizler de başarılarıyla kıvanıp gururlanıyoruz.
Profesör Zeynep Ton geçtiğimiz hafta Amerika’da Colorado Eyaleti’nin Aspen kentinde yapılan Aspen Fikirler Festivali konuşmacılarından biriydi.
Her yıl düzenlenen ve geçtiğimiz yıl Hilary Clinton’un da konuşmacı olduğu festivalde Bursalı Zeynep Hoca’nın konuşması çok ilgi çekti.
Öyle ki…
Konuşmayı dinleyen New York Times Gazetesi Yazarı Joe Nocera köşesinin tamamını Zeynep Ton’un fikirlerine ayırdı.
“Amerika’nın beceri açığının nasıl kapatılacağı” konulu oturumdaki “iyi işler” temalı konuşmayı festivalin “en radikal, ama en mantıklı önerileri” kabul eden Nocera, yine Ton’un önerdiği insan merkezli operasyon stratejileri uygulamasının da şirketlerin gelecekleri için önemine dikkat çekti.
New York Times’daki makalede, Ton’un konuşmasında vurguladığı “iyi işler” tanımı için “akademik stratejiden daha ileri” yorumunu yapıyor.